Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde kendisini istifaya davet eden muhalefet milletvekillerine yanıt vererek, "Soma kazasının ardından Bakanlar Kurulu'na istifamı sundum. Bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım" dedi. Davutoğlu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Yıldız, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ’ndaki görüşmelerinde, muhalefet partilerinin “onurlu ve vicdani şekilde istifa edin” çağrılarına yanıt verdi. Yıldız, “İstifayı değerlendirmediğimi zannetmeyin. Ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım. Bunu Soma kazasından sonra Bakanlar Kurulu ’na ilettim. Şimdi 13 muhalefet partisi milletvekilinin de tavsiyesini bir Bahsegel kez daha Başbakanımla paylaşacağım. Kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilir. Makam ve paraya bir bakışım var” dedi.

Muhalefetin istifasını istediği Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu da açıklamada bulundu.

Davutoğlu şu şekilde konuştu; ''Bakanların performansı, istifa edip etmeyecekleri... Bunlar muhalefetin işi değildir. Sayın Taner Yıldız'ın enerji bakanlığı döneminde neler yapmış olduğunu, şimdi başbakan, geçmişte kabine arkadaşı olarak bilen benim.

Seçimlerde yenilgi ardına yenilgi yaşamaları sonrasında niye kendilerinin etik davranış sergilediklerini sorgulamak lazım. Türkiye ’nin enerji politikaları konusunda son yıllarda ne kadar büyük bir hamle yapmış olduğunu bir çok uluslararası forumda Türkiye'nin enerjinin kilit oyuncusu olarak görüldüğünü bilmek lazım.

Orada ihmali kimin vardır kimin yoktur, bunları bizzat Ermenek'e giderek alanda takip ettim. Hem Ankara'da yoğun brifingler aldım. Bunun dışında iş güvenliğiyle alakalı reform paketini açıkladık.

Kimin orada ihmali olduğunu benden daha iyi takdir edecek kimse yok. Enerji bakanımızın verdiği cevap, siyasi etik içinde verilen cevaptır. Atılacak adımlarla ilgili takdir yetkisi bize aittir.''