Başbakan Ahmet Davutoğlu 2015 yılının ilk grup toplantısında partililere sesleniyor.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Yeni yıl ile birlikte TBMM olarak ilk kaybımız verdik. HDP Milletvekili Murat Bozlak ’ı kaybettik. Taziyelerimi iletiyorum.

Kayıp astsubayımızı da MİT ’in başarılı bir operasyonu ile yurda getirdik. Milli İstihbarat Teşkilatımızı bir kez daha kutluyorum.

Geçen yıl bu zamanlar birileri devlete operasyonla meşgüldü. MİT TIR'larına operasyon yapıyorlardı. Bunların 3 hedefi vardı;

1. Siyasi istikrararsızlık
2- Ekonomik kriz
3- Dünya kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak

Bu hedeflere ulaştılar mı hayır? Bunun hesabını sormak bizim boyunumuzun borcudur.

Siyasi istikrarı hedef aldılar. 12 yıllık en büyük başarımız siyasi istikrarı yakalamamızdır. Baktılar ki, bir başarı hikayesi var. Bu başarı sadece AK Parti'nin değil tüm islam aleminin, Türk aleminin ve tüm mazlum milletlerin başarısıdır.

Karanlık odaklarla beraber iş birliği içine girenler dönemin Başbakan'ı diye yazdılar. Millet tarih sahnesinde varsa milletin temsilcisi de olacaktır. 30 Mart seçimlerinde ne yaptılar? AK Parti karşısında kim güçlüyse onu desteklediler. Milletimiz bunlara gerekli dersi verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de gerekli cevabı aldılar.

Siyaset planla olmaz. Siyaset ruhla olur, azimle olur milletle olur. Siyasi mühendisliğe soyunanlar yine hüsrana uğrayacaktır. Tüm oyunları milletimiz bozmuştur. Türk siyasi hayatında hiçbir kadro böyle bir mücadele içine girmemiştir. 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde sadece Allah'a ve millete dayandık.