Başbakan Davutoğlu Mersin'de AK Parti İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Mersin'in kurtuluşu mübarek olsun. Ne Mersin'de ne de aziz vatanımızın hiçbir yerinde işgalcilerin bir ayak izini görmeyeceğiz. Bu ülkenin dışında olup da bu ülkenin aleyhine çalışanların da ayak izini görmeyeceksiniz.

TIR'lara baskın yapıldı. MİT müsteşarı ifadeye çağrılmadı. 17 -25 Aralık darbesi. Gücünü miletten alan AK Parti iktidarına bir ara dönem yaşatmak istediler. Biz buna izin vermedik.

2002'de AK Parti güneşi yükseldi. Bu millete yeniden izzetli günlerini hatırlattı. Geçen sene Türkiye altın dönemini yaşarken Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları, biz Mersin'deyken MİT Tır'larına yapılan operasyonlar. Bu demokrasi düşmanlarına en güzel demokrasi dersini verdik.

Biz millete bir söz verdik. Bu yüzden yurdumuzu karış karış geziyoruz. Sadece Aralık ayında 15 ilimize ziyaret yaptık. AK Parti siyaseti işte budur.

Biz bunları yaparken birileri de köşelerinden karanlık hesaplarına başladılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Pensilvanya'dan gelen emirle nasıl çatı aday çıkardılarsa şimdi de başka koalisyon peşindeler. Başbakanlığa sızmaya çalışanlar bilsinler ki, biz emaneti miletten aldık son nefesimize kadar bunu koruyacağız.

Biz Türkiye'yle, dünyayla uğraşırken CHP bir aydır Şişli'yle uğraşıyor. Şişli'de Mustafa Sarıgül'den oğluna geçen saltanata bakın.

Bir CHP milletvekili çıkıp "Biz paralelcilerle iş birliği yaptık" dedi. CHP gücünü darbecilerden, vesayetçilerden aldı. Şimdi de Şişli'de mafyadan güç alıyorlar. Onlar kendi partilerinde ancak hizipçilik oynarlar. Bu nasıl yapıdır? Kimseye ümit vermiyor. Kılıçdaroğlu'na soruyorlar "İktidar şansınız var mı?" Yok diyor.

Şişli'de neler olduğuna bakın: Bunlar ülkeyi 4 dakika yönetse neler olur?

AYRINTILAR GELİYOR...