Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Seçim sandığı ufukta görününce birileri milleti hatırladılar. Alelacele popülist projeler üretmeye başladılar. Sivil itaatsizlik diyorlar. Allah aşkına bunların neresi sivil? bugüne kadar hiç kendi iradenizle hareket ettiniz mi?'' dedi.
     Adana'da düzenlenen toplu açılış ve TOKİ Anahtar Teslim törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, seçim sandığı ufukta görününce birilerinin milleti hatırladığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Birileri dikkatinizi çekiyorum seçim öncesinde gerilimi artırarak, tahriklere başvurarak, milleti galeyana getirerek, oy avcılığının peşine düştüler. İşte Doğu'da Güneydoğu'da görüyorsunuz. 4 yıl beklediler şimdi seçime haftalar kala ellerine taş alarak, polisin üzerine yürüyerek, gençleri tahrik ederek, seçim sürecini etkileme gayreti içine girdiler.
     Kardeşlerim, ben sizleri ayırım yapmaksızın, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum. Sivil itaatsizlik diyorlar. Allah aşkına bunların neresi sivil. Bugüne kadar hiç kendi iradenizle hareket ettiniz mi? Şiddete hayır derler, şiddet uygularlar. Demokrasi derler, anayasa değişikliğine karşı çıkarlar. İnsan hakları derler, yazarlara, sanatçılara tehdit, baskı uygularlar. Barış derler, çatışmadan, gerilimden tahrikten medet umarlar. Sizin nereniz sivil? Meclis'te anayasa oylamalarında kendi iradelerini kullanıp gidip sandıkta oy dahi veremediler. Özgürce konuşamıyorlar, özgürce hareket edemiyorlar. Talimat almadan adım atamıyorlar. Ondan sonra çıkıp (sivil itaatsizlik) diyorlar. Bunlar sadece oyun. Bir tarafta normal cuma namazı kılınıyor, bunlar harmanlama kendilerine göre cuma namazı kılıyorlar. Bu ayrımcılık değil de nedir?''
     ''Bizim inancımızda bu tür ayrımcılığa yer yok'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bu ayrımcılığa zemin hazırlayanlar asla dikiş tutturamazlar. Bizim dinimiz dirlik dinidir. Bizim dinimiz sevgi dinidir. Bizim dinimiz barış dinidir. Bu dine kimse istismarı sokamaz. Bunlar sadece senaryo. Millete diyorum ki gelin 12 Haziran'da bu oyunu bozalım. 12 Haziran'da bu kirli senaryoları tamamen açığa çıkaralım. Doğuda batıda, en uçlarda siyaset yapıp, etnik kökenler üzerinden siyaset yapıp birbirini besleyen partilere 12 Haziran'da tam bir demokrasi dersi verelim.''
     (DAB-KUT-HMD)