Barış Gündoğan - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'de yapımı tamamlanan 33 tesisin açılışını gerekleştirdi.
Erdoğan, Düzce Valiliği önünde gerçekleştirdiği konuşmasına Ziya Paşa'nın ''Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'' sözünü hatırlatarak başladı.
Bugüne kadar yaptıkları eserlerle yad edildiklerini, eserlerle yad edilmeye de devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bugün Düzce'de 33 ayrı eserin açılışını yapıyoruz. Bunların içerisinde ağırlıklı olarak eğitim kurumlarımız var. Ulaşıma yönelik açılışlarımız var, çeşitli kamu kurumlarımızın, özel sektör kuruluşlarımız tarafından yapılan eserlerimiz var. Ben bütün bu eserlerin Düzce'ye kazandırılmasında emeği geçen bakanlarımızı, bakanlık mensuplarımızı, mimarını, işçilerimizi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.
Düzce 1999 depremi sonrasında adeta yerle bir olmuştu. Böyle bir Düzce, hamdolsun şu anda yeni bir yapılanmanın içerisinde. Çok daha iyi günler var önümüzde, ben buna inanıyorum. Yeter ki söylediklerimiz yerine gelsin, yani yüksek binalar, zemin etüdü yapılmamış binalar dikilmesin. Bu konularda dikkatli olduğumuz sürece inanıyorum ki kaza riski bu tür olaylarda çok daha azalacaktır. Deprem de bu tür dayanıklılık çok daha farklı bir hal alacak ve böylece inşallah bu tür felaketlerde inanıyorum ki bu minimize duruma düşecektir.''
Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesinin ek binasını, Düzce Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesini, yarı olimpik yüzme havuzunu, merkezi amfi ve dershaneler blokunu, mühendislik fakültesinin bazı bloklarını ve ortak yaşam alanlarının açılışını yaptıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Böylece Düzce Üniversitemizin sadece bölge ve ülke çapında değil, uluslararası alanda da iddialı bir konuma gelmesini temin etmiş oluyoruz. TOKİ tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunu, Belköy İlköğretim Okulunu, Akçakoca İlköğretim Okulunu yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeleri kapsamında hayata geçirmiş oluyoruz, ayrıca Topçular İlköğretim Okulunu, Tepeköy İlköğretim Okulunu, Akşemsettin İlköğretim Okulunu, Akçakoca Endüstri Meslek Lisesi ek binasını, Yığılca Kapalı Spor Salonu'nu da hizmete açıyoruz. İnsanımıza modern bir ortamda, çok daha kaliteli hizmet verilmesini sağlayacak Düzce Hükümet Konağı'nı bugün hizmete alıyoruz. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çocukevi, toplum merkezi ve huzurevini, alt yapı ve çevre düzenlemelerini de Düzce'ye kazandırıyoruz. Özel İdare tarafından yapılan içme suyu tesislerini de bugün hizmete açıyoruz. Biliyorsunuz bölünmüş yollar, bizim büyük önem verdiğimiz, Türkiye'nin ulaşım sorununda çok çok büyük katkıları olan projelerimizden. Bugün burada 33 kilometrelik Düzce-Akçakoca bölünmüş yoluyla, 22 kilometrelik Düzce-Gümüşova birinci hududu bölge bölünmüş yolunu resmen hizmete sunuyoruz. Bu arada inşallah, çok kısa bir zaman içerisinde Karadeniz Ereğli'si ile Düzce yolunun tünellerinin zaten büyük bir kısım bitmiş durumda. 7 nolu tünelin kamulaştırma sorunu var. Onu da inşallah bu hafta içinde çözüyoruz. Temmuz sonu gibi, Ağustos başında da inşallah buraların hem açılışını yapacağım hem de sizlere teşekküre geleceğim. O tünellerle bölünmüş yolları gerçekleştirmiş olacağız ve aynen Karadeniz'deki 12 tünel gibi burada da 9 tane tüneli açmak suretiyle Karadeniz Ereğli'ye kadar tünellerle geçmek suretiyle Ferhat Şirin'e kavuşacak.''
Başbakan Erdoğan, Düzce 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer alanlarda inşa edilen çok sayıda tesisin açılışına da gerçekleştirdiklerini bildirdi. Erdoğan, tesislerin Düzce halkına ve Türkiye hayırlı olması dileğinde bulundu.
Erdoğan, konuşmasının ardından tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.