AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz iktidar olduk artık ilaç kuyruğu var mı? Hastaneleri birleştirdik mi? Bu CHP ne yaptı biliyor musunuz? 'Birleştiremezsin' dedi, dedi ki 'bunlar SSK hastanesidir işçinin hastanesidir birleştiremezsiniz'. Biz dedik ki 'birleştiririz'. Onlar 'olmaz' dedi, 'bal gibi olur' dedik. Olur olur bal gibi olur. Oldu mu oldu. Bütün vatandaşım işçisi emeklisi istediği hastaneye gidiyor mu? gidiyor'' dedi.
Erdoğan, Çekmeköy'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceklerini söylediklerini, ilk adımın da eğitim olduğunu söyledi.
Bütçeden en fazla milli eğitime pay ayırdıklarını, önceden birinci sırada Milli Savunmanın olduğunu belirten Erdoğan, ''Bu bir anlayıştır, bu bir reformdur. Bunu biz yaptık. Bununla kalmadık, en çok kadroyu milli eğitime verdik. Bu sene 30 bin öğretmenimizin kuraları çekildi ve onlar da yeni eğitim öğretimde yerlerine gidecekler. 10 bin kişinin de hazırlıkları yapılıyor onlar da gidecek, 40 bin. Bunlar artarak devam edecek'' diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''AK Parti ne verirse ben beş kat fazlasını vereceğim'' dediğini anımsatan Erdoğan, ''Bunu geçmişte de diyenler vardı'' diye konuştu.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptı dönemde SSK'yı batırdığını, bitirdiğini ve onun döneminde SSK hastanelerinin ilaç kuyruklarında sırada beklediklerini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürken vatandaşın sorununu niçin çözmediğini soran Erdoğan, şunları kaydetti:
''Varsa kabiliyetin çözerdin ama biz iktidar olduk artık ilaç kuyruğu var mı? Hastaneleri birleştirdik mi? Bu CHP ne yaptı biliyor musunuz? 'Birleştiremezsin' dedi, dedi ki 'bunlar SSK hastanesidir işçinin hastanesidir birleştiremezsiniz'. Biz dedik ki 'birleştiririz'. Onlar 'olmaz' dedi, 'bal gibi olur' dedik. Olur olur bal gibi olur. Oldu mu, oldu. Bütün vatandaşım işçisi emeklisi istediği hastaneye gidiyor mu? Gidiyor. Özel hastaneye de gidiyor mu? gidiyor. Ayrım var mı? Hani bunlar halkçıydı. Bunların sadece partisinde halk kelimesi geçiyor. Bunlar bu ülkenin kaymak yiyen takımıdır. Siz bunlara aldanmayın. Bunlar odur. Bunların halkla işi gücü yok, bunlar kaymakçıdır.
Yıllar yılı bunların bu ülkede dikili ağacı yok. SSK'yı batırdı, bitirdi şimdi kalkmış Türkiye'yi yönetmekten bahsetiyor. Eğer bir skandal kaset olmasaydı bugün Kılıçdaroğlu diye birisini duyacak mıydınız? Bu kaset genel başkanıdır. Kasetle gelmiştir. O kadar. Şu bir vaka unutmayın 'AK Parti ne verirse ben 5 veririm' diyen anlayış artık tarih olmuştur. Artık bu ülkede benim halkım bu yalanları, bu dolanları yutmuyor. Çünkü ortada gerçek var. Benim vatandaşım ilacını istediği eczaneden alıyor mu? Artık kuyruk diye bir şey var mı? İstediği hastaneye gidiyor mu? Her doğan bu ülkede sigortalı doğuyor mu? 18 yaşına kadar her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı genel sağlık sigortasına tabidir. Şimdi çıkmış aile sigortasından bahsediyor. Ya senin aile sigortası dediğini biz zaten farklı bir şekilde uyguluyoruz.''

-''BUNLARIN KİTABINDA SADAKA DİYE BİR ANLAYIŞ YOK''-

Erdoğan, her öğrencinin kitaplarının okulda sırasının üzerinde bulduğunu, bu kitapları vermemeleri halinde bunu parayla alacaklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun söylediği 600 liranın içinden bunu düşmesini istedi.
Her üniversite öğrencisinin müracaat ettiği zaman burs veya kredi aldığını, şu anda 240 artı 150 lira beslenme yardımıyla birlikte bunun 390 lira olduğunu belirten Erdoğan, bu 600 liranın yarıdan fazlasının bunlara gittiğini söyledi.
Erdoğan, sosyal güvencesi olmayanlara asgari nakit olarak her ay 150 lira verdiklerini, ayrıca erzak ve kışın kömür soba verdiklerini hatırlatarak, ''Biz bu erzakları veriyoruz, kömürleri gönderiyoruz diye bunlar ne diyordu; 'devlet sadaka dağıtıyor' diyor. Bunların kitabında sadaka nedir diye bir anlayış da yok. Bunlara sor sadaka nedir, bilmezler. Yaşamlarında böyle bir şey yok. Devlet sadaka dağıtmaz. Devlet sosyal devlettir, görevini yapar. Sadaka, zenginin fakire yapmış olduğu yardımdır. Sağ elin verdiğini sol el görmez. Sadaka budur ama bunların kitabında böyle bir kavram yok.
Bu anlattıklarımla zaden 600'ü yakaladık. Özürlülere verdiğimiz maaş zaten asgari ücret. Bugüne kadar böyle bir şey var mıydı? Bu, AK Parti iktidarıyla geldi. Sen ne anlatıyorsun Sayın Kılıçdaroğlu? Bizim farkımız bu. Onunla farklılığını ortaya koyacakmış. 'Bu 1970'li yıllardaki kanundur' diyor. Yeni değil, uygulanmayan yasanın bizim indimizde kıymeti harbiyesi yok. Biz uygulananı arıyoruz. Biz her vaadimizin arkasındayız. Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Bugüne kadar böyle yürüdük yürümeye de devam edeceğiz.''