Adem Kadam - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccaiardone ile görüşmesinde Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdiklerini bildirdi.
Erdoğan, Tokat Valiliğini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Erdoğan'ın toplu açılış törenine gitmediğini anımsatarak, sağlık durumunda bir sorun olup olmadığına yönelik sorusu üzerine, ''Yok. Sağlık durumumda şu anda bir gribal durumum var da... Onun için dedik ki 'Cemil bey açılışı yapsın'. Buradan da malum Çorum'a geçeceğiz. Sesimden anlamanız lazım'' yanıtını verdi.
''ABD Büyükelçisi ile bir görüşmeniz oldu dün. Size bir mesaj ilettiğini söyledi. Bugün de bazı haberler var. Özellikle Orta Doğu sürecinde yeni bir yol haritası, yeni bir strateji mi belirlenmeye çalışılıyor?'' sorusu üzerine de Erdoğan, şu yanıtı verdi:
''Şu anda bizim yaptığımız Orta Doğu'daki gelişmeleri bir değerlendirelim istedik. yaptığımız buydu aramızda bu değerlendirmelerle birlikte de malum zaten bir seçim atmosferi içerisinde olduğumuz için çok fazla yüklenemiyoruz ama her ne kadar seçim yoğunluğu varsa da yine konuları tamamen bir kenara itmiyoruz. zaman zaman özel temsilcilerimizle zaman Dışişleri bakanımız bu konuları sürdürüyoruz, yürütüyoruz. Bu ara zaten Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'dan bazı temsilciler gelip gidecekler onlarla görüşmelerimiz bu yoğun programlarımıza rağmen olacak. Yaptığımız görüşmeler genelde bu istikamette geçti.''

-MHP'YLE İLGİLİ KASET KONUSU-

Bir gazetecinin, ''Bugün MHP'ye dair bazı yeni kasetler yayınlandı. Hükümetin olayı aydınlatmasını istiyorlar. Bu konuda neler diyeceksiniz'' sözleri üzerine de Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:
''Bu konularla ilgili sayın Bahçeli kendi iç sorununu tamamıyla hükümete mal etmenin gayreti içerisinde. Gelişen bu teknoloji içeresinde bu işlerle ne kadar mücadele edilebilir, bunlar bellidir ve biz bugüne kadar TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile elimizden gelen mücadeleyi verdik ve TİB bütün bu yayınları tespit ettikleri anda hemen müdahale etmek suretiyle bunların yayınlarını durdurdu. Bundan daha hükümet olarak bunlara yönelik nasıl bir mücadele vereceğiz, ondan sonrası zaten yargıya intikal ediyor. ondan sonrasını zaten yargı sürdürüyor. Bunların bir çoğu da biliyorsunuz şu anda yargıda yargı nereye ulaşır, ne kadar neyi bulur onu bilemem. Ama bunlar kendi iç meselesidir, iç sorunudur. bunlarla uğraşsın. Ben daha önce de söyledim. Aynı durumlar bize de intikal etse de böyle bir şey bizim de olursa biz de bununla ilgili kararlarımızı alacağımızı yetkili kurullarımızda verdik, veriyoruz. Çünkü bizim Türkiye'de temiz siyasete, kaliteli siyasete ihtiyacımız var. olayın aslı budur.''

(ADM-BİL-SK)