Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, korsan taşımacılığın önlenmesi konusunda, ''Bu bir hakkın gasbıdır. Böyle bir hakkın gasbına müsaade etmek mümkün değildir. Bu işte caydırıcılığı bizim çok daha farklı bir noktaya doğru taşımamız lazım. Birinci, ikinci, üçüncü kademe olmak üzere burada elindeki arabasına varıncaya kadar alma yoluna gitmemiz gerekir'' dedi.
     Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odasının, Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlediği toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, korsan taşımacılık konusunu kabullenmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
     Bu konuda önceki ve şimdiki vali ve emniyet müdürüne, ''Sadece yasal karşılığı nedir diye bakmayın, caydırıcı elinizde ne imkan varsa hepsini kullanın'' talimatını verdiğini kaydeden Erdoğan, yasal olarak alınması gereken ne tedbir varsa bunları almaya hazır olduklarını vurguladı.
     Erdoğan, vergi kaçakçılığından buna benzer olaylara kadar hangi alanda olursa olsun, kayıt dışılığın hiçbirini kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
     ''Korsan olayı, burada olduğu gibi bakıyorsunuz kasette, CD'de, kitapta da var. Her alanda böyle. Ondan sonra diyorlar ki, 'Bizim vatandaş, bizim millet çok zekidir'. Bu işleri yapıyor ya.. Bu bir hakkın gasbıdır. Böyle bir hakkın gasbına müsaade etmek mümkün değildir. Benim aldığım raporlar, bilgiler, bir gerileme var ama anlaşılıyor ki, bu işte caydırıcılığı, bizim çok daha farklı bir noktaya doğru taşımamız lazım. Bu nedir; birinci, ikinci, üçüncü kademe olmak üzere burada elindeki arabasına varıncaya kadar alma yoluna gitmemiz gerekir.''
     Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri üzerine salondaki taksiciler, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahürat yaptı.
     Son dönemlerde zaman zaman güvenlik konusunda yaşanan olayların da kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Erdoğan, ''Bu konuda da tabii emniyet teşkilatımız elinden gelen her şeyi yapmasına rağmen yüzde 100 başarılı olabiliyor muyuz? Gerçeği söylemek lazım, olamıyoruz. Güvenlik teşkilatımız bu konuda çok hassas ve elinden gelen tüm tedbirleri almak suretiyle bu noktada güvenliği tesise gayret ediyor'' şeklinde konuştu.
     Erdoğan, bu konuda daha başka ne yapılması gerekiyorsa, elektrik-elektronik sistem neyi getiriyorsa onların üzerinde de ayrıca durmanın gayreti içinde olduklarını bildirdi.
     (SİM-TUR-Zİ)