Konuşmasına İstiklal Marşı'nın tamamını okuyarak başlayan cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son isteği vasiyetini de meydanı dolduran milyonların önünde açıkladı.

"Bu şehre defnedilmek benim en büyük arzumdur"

Bu belki başbakan olarak İstanbul'da gerçekleştirdiğim son miting olacak. Sizin hayır dualarınızla İstanbul'dan yola çıktık. Kardeşlerim çok çalıştık ama çalışmaya devam edeceğiz. Ben bugün İstanbul'a veda etmiyorum, sizlere veda etmiyorum. Doğuduğum bu şehirde vefat etmek hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzumdur. İnşallah son nefesime kadar milletimle İstanbul'da olmayı sürdüreceğim. Nereden geldiğini önemseyen milletin mensuplarıyız. Ben en başta Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan'ım. Siyasi mücadelemiz sırasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Erdoğan konuşmasını Fatiha Süresi ile bitirdi

Bismillahirrahmanirahim. "Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. "

Yolumuz bahtımız her zaman açık olsun. 10 Ağustos ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Aşkım, sevdam, tutkum, kavgam İstanbul!