Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir CHP milletvekili adayının, İstanbul'daki Zincirlikuyu Mezarlığı girişindeki yazıya ilişkin sözlerini eleştirerek, ''İşte CHP zihniyeti bu, anlayış bu. 12 Haziran'da bunları sandığa gömmeye hazır mıyız? Onun için 35 günde çok çalışmamız lazım'' dedi.
Seçim gezileri kapsamında Düzce'nin Yığılca ilçesinde halka hitap eden Erdoğan, Mimar Sinan'ın, Süleymaniye'nin kalfalık, Edirne'deki Selimiye'nin de ustalık eseri olduğunu hatırlatarak, ''İşte biz de ta belediye başkanlığı dönemimizden bu yana İstanbul'da başladık. Hamdolsun 2002, 2007 iktidarımız, sizler bize bu görevi verdiniz. Kalfalık dönemini de bu şekilde tamamladık. Şimdi ustalık dönemine geçiyoruz'' diye konuştu.
Projelerini açıkladıklarını, açıklamaya da devam ettiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
''Çünkü çok daha farklı bir Türkiye'yi, daha modern bir Türkiye'yi, inşallah benim insanımın çok daha insanca, çok daha refah, huzur, mutluluk içerisinde yaşadığı bir Türkiye'yi sizlere hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız. Çünkü biz milletimize efendi olmaya değil, biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Çünkü biz halka hizmeti Hak'ka hizmet olarak gören bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu yola biz böyle çıktık. Er ya da geç öleceğiz. Öyle mi? Kimsenin kalması, hiçbir canlının kalması mümkün mü? Ama CHP'li bir milletvekili adayı, hem de koskoca bir profesör, İstanbul'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde eskiden 'ruhuna fatiha' yazıyormuş da o pek rahatsız etmiyormuş ama şimdi orada, 'her nefis ölümü tadacaktır' ifadesini görünce, bu diyor 'sinir bozucu' diyor. Sevgili kardeşlerim herhalde Allah'ın ayeti olduğunu bilmiyor profesör. Bunlar, profesörler her şeyi bilen zannediyorlar. İlim sahibi olmak yetmez irfan sahibi olmak yeter. İrfan sahibi olmak nedir? Yunus güzel söylüyor; 'ilim, ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, ya kendin bilmezsen nice okumaktır' diyor. Arif, bilmediğini bilen insandır ama bunlar bilmediklerini bilmiyorlar. Değil profesör, ordinaryüs profesör olsa ilim deryasından ancak bir kova su alırsın. İşte Zincirlikuyu Mezarlığının kapısındaki, 'her nefis mutlaka ölümü tadacaktır' ayetini bilmiyorsun, 'sinir bozucu' diyorsun. Ölmeyecek misin? Her gün yüzlerce, binlerce insanın öldüğü şu vatanımızda hoca efendinin önündeki tabutun üzerindeki yeşil örtüde, ne yazıyor? O yazıyor orada ama bunların bundan haberi yok. Haberi olsa bu yanlışı yapmaz. İşte CHP zihniyeti bu, anlayış bu. 12 Haziran'da bunları sandığa gömmeye hazır mıyız? Onun için 35 günde çok çalışmamız lazım. Kapı kapı, köy köy dolaşacağız, gidilmedik yer bırakmayacağız.''
Erdoğan, Yığılca'nın ismini Orhan Gazi'den aldığını belirterek, ''Burası ordunun yığınak yaptığı yer. Dedelerimiz burada toplandı. Burada gerçek akıncılar var. Bunlar onun diyarı. Dolayısıyla zaten buradan bu ülkenin aydınlık yarınlarına omuz verecek insanların olduğunu biliyorum. Onlara destek verenlerin olduğunu da biliyorum. Onun için Yığılca ustalık dönemine en önemli desteği verecek bir ilçemizdir, buna inanıyorum. Zaten Düzce'nin neresine bakarsan bak, hamdolsun onu görüyoruz'' diye konuştu.

-''BİZ FERHAT'IZ SİZ ŞİRİN''-

Düzce ile Yığılca ilçesi arasında yapılan yol çalışmalarına da değinen Erdoğan, Zonguldak'a kadar olan güzergahta tüneller yaptıklarını, belirterek, şöyle dedi:
''Bu dağları delerek Düzce'den ta Zonguldak'a kadar ulaşacağız. Bölünmüş yollarla ulaşacağız. Bunları yapan bir iktidar Düzce-Yığılca yolunu mu yapamayacak? Evelallah bu da olacak. Hiç endişeniz olmasın. Çünkü biz Ferhat'ız Ferhat, siz Şirin. Ferhat biliyorsunuz dağı deliyor. Görenler gelip diyor ki, 'ya Ferhat sen ne yapıyorsun.' Ferhat diyor ki, 'dağı deliyorum', 'su getireceğim' diyor, 'çoğu gitti azı kaldı' diyor. Şimdi biz de inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Milletimizle birlikte çıkaracağız. Hiç endişeniz olmasın, inanıyoruz, çalışıyoruz, milletimize güveniyoruz. Siz de bize güvenin, hiç endişe etmeyin. İşte sekiz buçuk yılda yaptıklarımız bu işin teminatı, hepsi olacak.''