Başbakan Erdoğan, Aydın'da yaptığı konuşmasında muhalefete yüklendi. Erdoğan, İhsanoğlu'nu ''Bize üslup dersi vermeye çalışıyor. Sen önce efendilerine üslup dersi ver'' diyerek sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'na şunları söyledi;

EFENDİLERİNE KONUŞ

''Monşer aday Ekmel kendince bize üslup dersi veriyor. Ancak kendisini piyasaya sürenlerin yani efendilerinin diline, uslübüna, edep, adap dışı konuşmalarına bakmıyor. O gitsin Pensilvanya'daki efendisine üslup dersini versin. Bunlarda seviye denen bir şey yok. Eğer Ekmel'de ders verecek kapasite varsa gitsin 2. efendisine üslup dersi versin. 2. efendisi CHP'nin genel müdürü.

BAHÇELİ SABAH AKŞAM HAKARET EDİYOR

Bahçeli 3. efendisi sabah uyanıyor hakaret akşam yatıyor hakaret. Gitsin ona ders versin. Biliyorsunuz bu Bahçeli kendini matematiğe vermişti. Matematikten çaktı. Sonra geometriye başladı ama geometride de çakti. Şimdi edebiyata şiire başladı. Ancak şiirde de başarılı olamıyor. Şiirinde kafiye yok üslup yok.''

MİLLİ İRADE AĞIR BASTI

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları; 

Bu halk bunlardan ne çileler çekti. CHP, MHP, Pensilvanya bütün yaşanan olaylar sonrasında düzmece mahkeme kuracaklardı.Menderes'e yaptıkları gibi...Aynen Menderes'e yaptıkları şeyi bize de yapmaya çalıştılar. Ancak milli irade ağır bastı.

CHP BAŞROLDEYDİ

CHP, MHP, Pensilvanya bir araya geldi. O zaman düzmece mahkemeler kurdular yarglayıp idam ettiler. Celal Bayar'ı hapse mahkum ettiler. 4 buçuk yıl sonra kurtulabildi. 27 Mayıs darbesinden sonra Cumhurbaşkanlığı makamını kökten değiştirdiler. Halkın kökten itibar ettiği sevdiği bir cumhurbaşkanlığı olmasın diye müdahale ettiler. Merhum Menderese merhum Celal Bayar'a bunlar yapılırken CHP başroldeydi.

27 MAYIS'IN İZLERİNİN SİLİNECEĞİ TARİH OLACAK

Sadece Menderes değil, Celal Bayar'ı da  idam edeceklerdi ancak, o yaşlı olduğu için idam edilmedi. Cumhurbaşkanı makamını vesayet makamı haline getirdiler. Milletin tercihinehayır diyen CHP, MHP, HDP hangi yüzle sizin karşınıza çıkacak. 10 Ağustos 27 Mayıs'ın izlerinin silineceği tarih olacak.

KILINAN NAMAZLARDAN RAHATSIZ OLUYOR

MHP kılınan namazdan rahatsız oluyor. YSK'nın önünden ayrılmıyor. Reklam filmimiz yasaklandı. Bizim başkanlığımızı engelleme girişiminden reklamı yasaklamaya kadar düştüler. Bunu başaramayacaklar. Milletin, milletin adayıyla buluşmasını engelleyecekler. Milletin adayı kim? Aydın milletin adayıyla buluşuyor."

MİLLETİN ADAYI KİM?

Milletin, milletin adayıyla buluşmasını engelleyecekler. Milletin adayı kim? Aydın milletin adayıyla buluşuyor. Bugün 26. mitingimizi yapıyoruz. Halk bizi coşkuyla karşılıyor. Peki seçime 3 gün kaldı, CHP'nin MHP'nin adayları nerede? Onlar sadece turistik gezi yapıyor. Çünkü onlar halkın arasında değiller.

''İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN GÖNLÜNE YAZILMIŞ BİR KİTABEDİR''

''Ekmel çıkmış halk şiirle uğraşmak istemiyor diyor. Ekmel bey o sadece şiir değil İstiklal Marşımız.''

İhsanoğlu İstiklal Marşı'ndan bahsederken şiir diye bahsediyor. Ekmel Efendi! Onlar şiir değil milletimizin gönlüne yazılmış bir kitabedir. Sen bunu bu şekilde geçiştiremezsin. İnşallah Ekmel Efendiye de sandıkta İstiklal Marşı dersi vereceğiz.

''GERİLİM ÜRETEN MUHALEFET DEĞİŞECEK''

Gerilim üreten muhalefet değişecek. Bir bizim gündemimize bakın bir de muhalefetin. Biz hızlı tren diyoruz, halka hizmet diyoruz. Ama onlar ne diyor. Ekmel'in elinde bir vizyon bir proje var mı? Yok. Biz 12 yıl boyunca bu ülkenin her köşesine aş ve iş götürmeye çalıştık. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık.

 

AYRINTILAR GELİYOR...