Samsun'a sabık sene mevrut Başbakan Ahmet Davutoğlu'na astıkları pankartla hakaret ettikleri iddiasıyla tutuklanmadan yargılanan 19 yaşındaki Alper Kaan Y., 22 yaşındaki Elif G. ve 24 yaşındaki Mert Deniz Ö., beraat etti.

Olay, 7 ay önceki Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sabık Eylül ayında geldiği Samsun'da ayrımsız saf ziyaretlerde bulundu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri Elif G. ve Mert Deniz Ö. ile etkisiz Alper Kaan Y., Başbakan Davutoğlu'nun aracının intikal güzergahında mevcut ayrımsız beden geçitte, "Davutoğlu defol. Karadeniz'den Kobani'ye devam ediyor mücadelemiz.

SDP, DEV-LİS" mukayyet pankart astı ve bunun fotoğrafını içtimai paylaşım sitesinden paylaştı. Bu pankartla ilişik anket başlatan kötü çevredeki asayiş kamerası görüntülerinden 3 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının peşi sıra adliyeye irsal edilen şüpheliler, müddeiumumilik ifadelerinin peşi sıra tutuklanmadan yargılanmak amacıyla erkin bırakıldı.

Samsun 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi aracılığıyla haklarında 2 yıla büyüklüğünde cezaevi cezası istemiyle sorun oluşturulan 3 sanık, değişmeyen duruşmasında amade bulundu. Şüphelilerden Mert Deniz Ö., pankart ve bunun asılması ile ilgisinin bulunmadığını, azrail tetkik tutanağında fotoğrafı bulunan ferdin de kendisi olmadığını belirterek, beraatini istedi. Diğer dü maznun da suçlamayı akseptans etmeyip beraatlerini istedi.

Alınan ifadelerin peşi sıra sonucu açıklanan mahkeme, yöneltilen fiilin kanunda yanlışlık adına tanımlanmaması dolayısıyla 3 sanığın beraatine değişmeyen verdi.

Sanıklardan Mert Deniz Ö,. 2012 yılının Ağustos ayında arkadaşı Y.B.B. ile zamanın Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunmuş olduğu ve üstünde 'Atış serbest, erek Tayyip' mukayyet fotoğrafa dart attıkları iddiasıyla bilge karşısına çıkacak ve arkadaşı Y.B.B. ile alay malay beraat etmişti. 

Kaynak: HABER7.COM