Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Macaristan ’ın başkenti Budapeşte ’de düzenlenen bir konferansa katıldı. Başçı, konferans sonrası gazetecilerin faizle alakalı sorularını, “Daha önce yaptığımız iletişim yeterlidir efendim” diyerek yanıtsız bıraktı.

MACAR GAZETECİLERE DEMEÇ YOK

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Macaristan ’ın başkenti Budapeşte ’de düzenlen konferansa katılarak Türk ekonomisi ve merkez bankasının izlediği ekonomiyi anlattı. Türkiye ’de yüzde 5 ’lik enflasyonun iyi bir enflasyon rakamı olduğunu ifade eden Başçı, 2015 yılında da bu enflasyon rakamının Türk ekonomisini olumlu şekilde etkileyeceğini casino söyledi. Yaklaşık 20 dakikalık konuşması boyunca Avrupa, Amerika ve dünyadaki ekonomik gelişmelere ve verilere de değinen Erdem Başçı, Türkiye ’deki faizlerle ilgili konuşmaktan çekindi. Konuşmasının sonunda büyük alkış alan Erdem Başçı ’yı Macaristan Merkez Bankası Başkanı György Matolcsi tebrik etti. Konferansa verildiği sırada dinlenme salonuna geçen Erdem Başçı ’ya Türkiye ’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı eşlik ederken, Başçı kendisi ile röportaj yapmak isteyen Macar medya mensuplarını reddetti. Gergin olduğu belli olan Erdem Başçı, Macar gazetecilere demeç vermeyeceğini söyledi.

FAİZ DÜŞECEK Mİ?

“Türkiye ’de yarın enflasyon rakamları belli olacak, enflasyon rakamlarının düşük gelmesi halinde Merkez Bankası faiz düşürecek mi?” sorusuna ise bu konuda daha önce yapılan açıklamaların arkasında olduğunu söyleyen Başçı, daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.