Yeğeninin düğününe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, hakkında gazete ve televizyonlarda çıkan sahte evlilik haberlerine isyan etti.

Bu haberlerin muhalifliğin bedeli olduğunu söyleyen Bekaroğlu, "karakter katliamı ve itibarsızlaştırma operasyonuna" hedef olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, haftasonunda yeğeni E.O. ’nun düğününe katıldı. Düğünde yeğeni olan geline takı da takan Bekaroğlu, ne olduğundan habersiz düğünden ayrıldı.

Düğünden iki gün sonra medyada “Bekaroğlu ’ndan ailece üç kağıt”, “Bekaroğlu sahte düğünde bilezik taktı”, “Bekaroğlu ’nun yeğeni sahte gelin çıktı” başlıklı haberler yer almaya başladı.

Haberlerin ardından düğüne davet eden aile bireylerini arayan Bekaroğlu, konunun evlenen çiftin belgelerindeki sorundan kaynaklandığını öğrendi.

Medyada hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yapan Bekaroğlu, akraba olmak ve düğünde bilezik takmak dışında bir ilgisi olmadığı düğünün sorumlusu olarak gösterilmesine isyan etti. Bekaroğlu şunları söyledi;

“McCarty döneminden sonra bu kadar yaygın bir şekilde bu dönem Türkiye ’de karakter katliamı (character assasination) uygulanıyor. ‘Karakter katliamı, adını lekeleme, itibarsızlaştırma, isim öldürme, nam katletme ’ operasyonuna muhalif olan herkes maruz kalabilir. Ben de bugün böyle bir katliamla karşı karşıya kaldım. Medyada yeğenimin düğününde sahtekarlık yapıldığı haberi çıktı. Haberden sonra haberin kaynağı olarak gösterilen Üsküdar Emniyet Müdürlüğüne gittim; Müdür damadın belediyeye sahte evrak verdiğini, o nedenle karakola götürülüp ifadesinin alındığını ve serbest bırakıldığını söyledi. Evrakta sahtekarlıktan dava açılabilirmiş. Sadece yeğenimin düğününe gittim,hiç birşeyden haberim olmamasına rağmen ‘Bekaroğlu ’ndan ailece üç kağıt ’ başlığı atıldı. Yetmedi; tv ve haber sitelerinde büyük sahtekarlıklara imza atmışım gibi haberler yapıldı. Evet bu bir karakter katliamı örneğidir."