TBMM Adalet Komisyonu, aramalarda "kuvvetli şüphe" şartını "makul şüphe"ye dönüştüren, hakim ve savcıların ücretlerinde artış düzenleyen, Yargıtay ve Danıştay'da daire ve üye sayısını artıran Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin müzakerelerine devam etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teklifle; iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması, el koyma ve diğer maddelerle alakalı olarak esasta bir değişiklik yapmadıklarını söyleyerek, matadorbet giriş "Daha önceki düzenlemede kuvvetli şüphenin somut delile dayanmasına ilişkin kural getirilmişti. Bu kural hepsinde var, teknik takipte var; bunların hiç birine dokunulmayacaktır. Somut delile dayalı kuvvetli şüphe hepsinde aranacak. Ağır ceza mahkemeleri oy birliği ile verecek bu kararı. Dinlemeler konusundaki güvenceler devam etmektedir. Burada bu güvenceler varken, keyfilikler olacağı değerlendirmesine katılmıyorum. Dinlemelerde geriye dönük bir dinleme olmayacak, gelecekte suça ilişkin bir durum olursa dinleme söz konusu olacak. Dinleme de şüpheli ya da sanık hakkında yapılıyor, herkes hakkında yapılmıyor" diye konuştu.

Bozdağ, "Bingöl İl Emniyet Müdürüne düzenlenen silahlı saldırı" ile ilgili sorulara, "Bingöl'deki olayda sulh ceza hakimine müracaat ediliyor, ancak 'temel haklara aykırıdır' denilerek arama izni verilmiyor. Polislerin şehit edildiği olaydan iki gün önce araba için arama izni isteniyor ancak yine verilmiyor. Bu arabanın daha sonra teröristlerin kullandığı araba olduğu anlaşılıyor" yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a düzenlenen suikast girişimi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bozdağ, "Bu suikast girişimine ilişkin soruşturmanın bu kadar zaman içerisinde neticelenmemiş olmasından rahatsızız, bir an önce karara bağlanmasında fayda var. Halen gizlilik kararı da devam ediyor. Mutlaka bir karar verilmeli, çünkü çok ciddi iddialar. Dava henüz açılmamış" dedi.

Bakan Bozdağ, milletvekillerinin güvenlik paketi ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Güvenlik paketinin Bakanlar Kurulu'nda müzakere edildiğini ve bazı konularda değişlikler yapılması talimatı verildiğini anlatan Bozdağ, "O değişiklikler tamamlandı, imzalar da tamamlandı. Bundan vazgeçilmesi söz konusu değildir. O paketin yasalaşması konusunda Hükümetimiz gereken adımları atmıştır, yasalaşması için Parlamento'ya gelecektir" diye konuştu.