İplik markası Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako (69), Beşiktaş'taki lüks sitedeki yer alan evlerinde ölü bulundu.

Balmumcu Itri Sokak'taki Mediko 2 Sitesi'nde oturan Georgia Karako ve Jack Karako'dan haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine eve giden polis ekibi çiftin cansız bedenlerini buldu.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Karako çiftini, bıçakla öldürmeye çalışan, daha sonra kaçtıkları odada hunharca öldüren kişilerin bakıcı olduğu öne sürüldü. Site polis tarafından abluka altına alındı. Olayla ilgili site sakinlerinin bilgisine başvuruldu.

Polis, Karako çiftinin bakıcılığını yapan bir çifti şüpheli olarak gözaltına aldı. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

ÖREN BAYAN'IN İKİ ORTAĞININ ACI KADERİ

Ören Bayan'ı can dostu Jak Karako ile birlikte kuran Moiz Dana da 2009 yılında ABD'ye sağlık kontrolüne gitmek için bindiği uçak, Atlas Okyanusu üzerine geldiğinde kalp krizi geçirip yaşamını yitirmişti.

Dana ile Karako, Ören Bayan'ı 1968 yılında borç harç satın almışlar, 10-15 yılda, biri 15 bin metrekare öbürü 10 bin metrekare kapalı alana sahip iki fabrikada üretim yapan dev bir şirket haline getirmişlerdi.

1985'te Türkan Şoray'ın oynadığı reklam filmleriyle hem bilinirliğini hem de pazar payını artıran Ören Bayan'ı iki ortak, 1990'larda oğulları İzzet Karako ve Metin Dana'ya devretmişlerdi. 1994'te ilk krizi, 2001'de ikinci krizi yaşayan Ören Bayan'ı, 2000'lerin başında en büyük rakibi Altın Başak markasının sahibi Diktaş İplik satın almıştı.