Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üye secim sonuçları açıklandı. Buna göre Yeni Zelanda 145, İspanya; 121, Türkiye 109 oy aldı.

BMGK, 2015-2016 geçici üyeliği seçiminde Batı Avrupa ve Diğerleri grubundan Yeni Zelanda 145 oyla Konsey'e seçildi. 109 oy alan Türkiye ve 121 oy alan İspanya yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tura kaldı.

Uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasından sorumlu olan BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi, on geçici üyesi bulunuyor. Her yıl geçici üyelerden beşi değiştiriliyor. 2015-2016 dönemi için BM Genel Kurulu'nda yapılacak seçimlerde iki yıllık görev süreleri dolacak olan Arjantin, Ruanda, Güney Kore, Avustralya ve Lüksemburg'un yerine bu ülkelerin grubunda yer alan beş yeni üye seçilecek.

Seçimlere Afrika grubundan Angola, Asya-Pasifik grubundan Malezya, Latin Amerika ve Karayipler grubundan Venezuela tek aday olarak giriyor. Ancak tek aday olarak girmeleri kesin seçilecekleri anlamına gelmiyor. Bu ülkelerin de seçimlerde oyların üçte ikisini almaları gerekiyor.