De Mistura, BBC'ye verdiği radyo röportajında "Benim fikrimi soracak olursanız yaşananlar bu savaşın sonunun başlangıcı gibi gözüküyor. Bunun aynı zamanda barışın başlangıcı olduğundan emin olmak zorundayız. Sorunun baş gösterdiği nokta tam da burası" dedi.

De Mistura; Rakka, Deyrizor ve İdlib'in henüz istikrara kavuşmaktan uzak olduğunu da sözlerine ekledi.

BM Temsilcisi, uluslararası toplumun hükümeti müzakere masasına oturmaya zorlaması durumunda bir yıl içinde seçimlerin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu da söyledi.

BM Suriye temsilcisi DEAŞ'ın sonu için tarih verdi

"SURİYE, EN GEÇ EKİM BAŞINDA DEAŞ'TAN KURTULUR"

Deyrizor kenti üç yılı aşkın bir süredir IŞİD'in kuşatması altında. Bu durum Birleşmiş Milletler'i halkın ihtiyaçlarını karşılamak için masraflı bir yöntem olan havadan yardıma zorluyor.

De Mistura "Suriye hükümeti ve Rusların, bu ay sonuna kadar ya da en geç Ekim başına kadar kenti özgürleştirmeleri oldukça muhtemel" diyor.

Ayrıca ABD ve ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin "muhtemelen Rakka'yı Ekim sonuna kadar özgürleştireceklerini" söylüyor.

De Mistura savaşın sona erdirmesinin yeterli olmayacağını, önemli olanın savaşı istikrarı sürdürebilecek şekilde bitirmek olduğunu belirtiyor.