Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu BaşkanıMehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın son yıllarda Kuveyt, Katar, Suudiarabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden yoğun şekilde turist ağırladığını hatırlattı.

Sadece Ortadoğu ülkelerinden geçen yıl 600 binin üzerinde turist ağırladıklarını, bu yıl ise 1 milyon hedefiyle hareket ettiklerini belirten Akkuş, "Geçen yıl Bursa'mızda 600 binin üzerinde Arap turist misafir ettik. 'Bursa'mızda bunu 1 milyona çıkarırız' düşüncesiyle daha güzel çalışırken, bundan bir ay öncesi acayip şekilde Arap turizmininTrabzon'a kaydığını görüyoruz" ifadesini kullandı.

Akkuş, Bursa'da kamu ve özel sektörün koordineli bir çalışmayla Arap turistleri yeniden kazanması gerektiğini vurguladı. Bunun yeni bir konsept olması gerektiğine değinen Akkuş, "Şimdi herhalde Karadeniz Bölgesi'nde ilgi, destek o tarafta daha fazla ki acentelerimiz Karadeniz Bölgesi'ne turlarını, paketlerini Holiganbet çıkarmaya başladı ve oraya gidiyor. Bunun için Bursa'da acilen bir önlem almamız lazım. 1 milyon turist beklerken 500 binin altına düşersek, bundan hem Bursa halkı hem esnafı sıkıntı çekecektir" dedi.

"Rezervasyonlarda yüzde 30-40'a varan bir azalma"

Mehmet Akkuş, son bir aydır acenteler ve esnaftan şikayetler aldıklarını, bu konuyu yerel yöneticilerle de istişare ettiklerini bildirdi. Sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını anlatan Akkuş, "Bursa'da, gelen talepler, rezervasyonlarda yüzde 30-40'a varan bir azalma var. Bu, Karadeniz Bölgesi'ne kayıyor. Buradaki meslektaşlarımız, acentelerimiz Karadeniz Bölgesi'ne şubeler açıyor. Bunu, oraya değil, buraya tekrar getirmenin yollarını, çarelerini ve buradaki hizmetlerimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu. Ramazan öncesi ve sonrasında Arap turistlerin Bursa'ya yoğun şekilde ilgi gösterdiğini ancak ramazanda genellikle bir miktar azaldığını aktaran Akkuş, "Bu yüzde 35-40 azalmayı tekrar Bursa'ya kazandırmamız ve çoğaltmamız lazım. Bursa büyürse, kazanırsa zaten Türkiye kazanır" görüşünü dile getirdi.

Kaynak : AA