Başbakan Yardımcısı Akdoğan, '(Paralel yapı) Burada kişilerin dini esir alınmıştır. Buradaki bu atom çekirdeği çatı zarfında kullanılmaktadır ve o esaretten çıkamıyorlar' dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, koşut yapıya değinirken, 'Burada kişilerin dini esir alınmıştır. Bu mevzuda din adamlarına da çılgın iş düşüyor. Buradaki bu atom çekirdeği çatı zarfında kullanılmaktadır ve o esaretten çıkamıyorlar. Çünkü dinini kaybedecekmiş üzere bire benzeri hata takanak üretilmiş' dedi.

Kanal 24'teki Kulis programında, gündeme bağlı soruları cevap veren Akdoğan, koşut çatı ile bağlı bire benzeri istifham üzerine, bu grubun ulusal bire benzeri çatı olmadığının aşikar bulunduğunu söyledi.

Daha ilkin de bu tarz bire benzeri vasilik yönetiminin bulunduğunu rapor fail Akdoğan, şu şekilde konuştu:

'Bunu öteki koyu mutluluk yapılanmaları yapıyordu. Biz bunların hepsini arıtma ettik. Sonra bunlar çıktılar. Dış linkler çılgın güçlü. 'Bunun gerisinde süper güçler var' emreylemek de olmaz, amma bire benzeri mızıka mahfiller var. Bir yerli, ulusal bire benzeri yapı, grup, bire benzeri organizasyon, gidip de kişi ülkesini batıracak bire benzeri obje içerisine girer mi? Sen yıldırıcı üzere göstermeye çalışıyorsun. Suriye'ye müzaheret götürücü MİT'in tırını durduruyorsun ve kişi ülkeni teröristlere müzaheret fail bire benzeri yurt konumuna düşürmeye çalışıyorsun. Ya da aha askerdeki birlikte nice operasyonları biliyorsunuz. Milli, evcil bire benzeri yapı, hakeza bire benzeri obje yapmaz. Bu fakat bambaşka bire benzeri maksata bakım kılmak üzere yapılacak bire benzeri şeydir.'

Akdoğan, koşut binanın 'Türkiye' yahut 'millet' niteleyerek bire benzeri derdinin olmadığını kaydederek, bunların kişi çıkarlarını hakikatin merkezine koyan, değme yolu mubah gören, karşıdaki değme şeyi kurban edilebilmektedir bulan anlayışa cemaat bulunduğunu rapor etti.

'Burada kişilerin dinini esir almışlar'

Bunun ilahiyatçılarca çılgın tartışılması icap ettiğini rapor fail Akdoğan, şunları kaydetti:

'Yani burada kişilerin dini esir alınmıştır. Bu mevzuda din adamlarına da çılgın iş düşüyor. Buradaki bu atom çekirdeği çatı zarfında kullanılmaktadır ve o esaretten çıkamıyorlar. Çünkü dinini kaybedecekmiş üzere bire benzeri hata takanak üretilmiş. Kendine mübah görmediği şeyi o mekanizmaya, o yapıya mubah sayıyor ve alışılagelen sayıyor. Her değişik kötülüğü yapabiliyor, tek bitim tanımadan. Şimdi bu bihakkın algın bire benzeri durumdur. Böyle baktığımızda esasen elan ağdalanmış bire benzeri maslahat mevcut önümüzde. Her manada bununla ahbaplık zarfında boğuşmak lazım, kriminal boyutları ile boğuşmak lazım, art plandaki felsefesi, dini anlayışı, bununla bağlı din adamlarının bire benzeri obje ortaya koyması lazım. Çok boyutlu bire benzeri savaşım yöneltmek gerekiyor.'

'Önemli bulunan örgütün zırh bırakması'

Akdoğan, hal döneminin durakladığı yönündeki iddiaların hakikatı yansıtmadığını vurgulayarak, bağlı kurumların müstelzim emek harcamaları yaptığını söyledi.

'HDP'nin hal sürecine bağlı tavrının seçimden bilahare ne olacağına' bağlı istifham üstünde Akdoğan, serencam dönemdeki tavırların sürece kâr sağlamayacağını rapor etti.

Akdoğan, şunları kaydetti:

'Ben kendimize inanıyorum, güzel niyetle neticeye ulaşmaya çalışıyoruz. Biz sonuncu neticeye yankılanmak zorundayız. Yeni Türkiye'de hakeza bire benzeri soruna yerey yok, yıpranmamış Türkiye'ye yakışmıyor, bu şişman bire benzeri prangadır ayağımızda, bundan boşanmak gerekiyor. mühim bulunan örgütün zırh bırakması. Türkiye'de el erki çıktı değme değişik problemi konuşacak, çözecek bire benzeri noktaya geldi, kapasiteye ulaştı. HDP'liler değme şeyi konuşuyorlar artık. Mecliste konuşmadıkları bire benzeri obje yok. Bırakın konuşmayı, aksiyon yaptılar. Kürsünün önüne oturdular, aksiyon yaptılar, elan ötesi yok.'

Kaynak: sabah.com