Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde "kasten adam öldürmek, hırsızlık ve mala zarar vermek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan D.D. ile suç delillerini yok ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen 19 yaşındaki H.Ç., K.D. ve M.K. son defa hakim karşısına çıktı.

Olay, 3.5 ay önce merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi ’nde meydana geldi. Babasıyla arasının bozulmasından sorumlu tuttuğu üvey annesi Özlem Yıldız ’ı telle boğarak öldüren ve gömmek için arabanın içinde 13 saat dolaştırdıktan sonra uyuşturucu kontrolü yapan Yunus timleri tarafından tesadüfen yakalanan D.D, son sözünde çok pişman olduğunu ifade ederek, mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.

Diğer tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını talep etti. Mahkeme, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Sanık D.D., "kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezası 25 yılı indirildi. Ayrıca sanık D.D., "hırsızlık" suçundan 4 yıl 2 ay, "mala zarar vermek" suçundan ise 6 ay 20 gün hapse mahkum edildi.

Tutuksuz sanıklardan H.Ç. ve K.D. ise suç delillerini yok etikleri gerekçesiyle önce 5 ’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak daha sonra haklarındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Aynı suçtan yargılanan diğer tutuksuz sanık M.K. ise beraat etti.