Apple'ın şimdiye kadarki en büyük boyutlu iOS güncellemesi olan iOS 8, yükleneceği cihazda geniş bir alana ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle bazı kullanıcılar, iOS 8'e yükselebilmek için cihazlarındaki neredeyse her şeyi silmek zorunda kalıyorlardı. iOS 8'in başka sorunları da vardı: iCloud'daki belgelerin yok olması gibi sorunlar, çok sayıda kullanıcının şikayetiyle sonuçlandı.

iOS 8.1 bu sorunu ve birçok sorunu ortadan kaldırdı ve Apple Pay'i işletim sistemine ekledi, ancak her şeyi çözmemiş olacak ki bir grup kullanıcı, iOS 8'i, dolayısıyla Apple'ı mobil cihazlarda harcadığı alan dolayısıyla mahkemeye taşıdı.

San Francisco Bay Area'daki federal mahkemeye yapılan başvuruda Apple'ın müşterilerini kasti olarak yanılttığı ve iCloud'u kullanmaya zorladığı iddia ediliyor. Davacılar, "tüketiciye tanıtılan alanla gerçekten sunulan alan arasında önemli bir fark olduğunu, bu farkın kabul edilebilir beklentileri aştığını" söylüyor. Davacılara göre fark, yüzde 18,1 ile yüzde 23,1 arasında değişiyor.

Davacıların şikayetleri arasında Apple'ın diğer bulut hizmetlerini, SD kartları ve dosyaları aktarmak için farklı bir dosya aktarım aracı kullanmaya izin vermemesi de var. Davacılar, hem kendilerine tazminat ödenmesini, hem de Apple'ın politikalarında gerekli değişikliklerin yapılmasını talep ediyorlar.

Sunulan alanın, söylenenden küçük olması durumu (ya da sorunu) sadece Apple'ın cihazlarına özel değil. Yaklaşık 1 sene önce yayınlanan bu grafik, bu alanda en kötü telefonun Galaxy S4 olduğunu gösteriyordu.