a haber

Sevilay Yükselir'in sunumuyla A Haber ekranlarında yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında Gülen örgütü yapılanmasıyla ilgili bomba açıklamalar yapıldı. Geçen hafta Gülen örgütünün 7 katmanlı şemasının açıklandığı programda bu hafta da örgütün bölge bölge imam haritası açıklandı.

Abdurrahman Şimşek, Fidel Okan ve Kezban Hatemi'nin katılımıyla gerçekleşen programın bu haftaki konuğu Latif Erdoğan'dı. Abdurrahman Şimşek ve Fidel Okan paralel örgüt üyelerinin devlet kurumlarına nasıl sızdığını aşama aşama paylaştı.

Cemaatin Türkiye haritası İZLE

Cemaat Türkiye'yi 8 bölgeye ayırmış. İstanbul Bölgesi, İzmir Bölgesi, Ankara Bölgesi, Kayseri Bölgesi, Gaziantep Bölgesi, Erzurum Bölgesi, Trabzon Bölgesi, Samsun Bölgesi.

Her bölgenin bir imamı bulunuyor ve bu imamın yanında da, Bölge Eğitim Danışmanı yer alıyor. Bölge Eğitim Danışmanı vasıtasıyla devletin içine sızıyorlar. Mersin ve Adana Gaziantep bölge imamına bağlı. Bölgelerde bölge imamının hemen yanında bölge eğitim Jojobet danışmanı var. Cemaatin eğitim kurumları var. İlk temas dershaneler vasıtasıyla gerçekleşiyor. Abiler vasıtasıyla evlere dağıtılıyor. Bu öğrenciler 120 kişilik gruplara ayrılıyor. Sınava 3 ay kala 30 kişilik gruplara ayrılıyorlar. Cemaatte kod adı veriliyor. Cemaat hücre tipi yapılanma kullanıyor.

Askeriye'ye sokmak istediklerini kendi dershanelerinde bonus veren bahis siteleri okutmuyorlar. Bu öğrencilere sınavda çıkacak sorular veriliyor. Buna da fetih okutmak deniyor. ÖSYM 'deki paralel yapı mensupları kodlamaya çevrildi ve bu öğrencilerin yüksek puan almasını sağladılar. Daha sonra mülakatta bu öğrenciler kazanıyor. Cemaat gelişimini bu şekilde yapıyor. Soru kitapçıkları cemaat evlerinden dışarı çıkartılmıyor. Hukuk fakültesinde ise öğrencilere top sakal bıraktırılıyor ve küpe taktırılıyor. Cemaat eğitim sistemi sayesinde geniş bir kitleyi kontrol altına almış oluyor. Cemaat için dershane çok önemli.

1) İnsan kaynağı

2) Maddi kaynak

3) Meşruluk

Onbinlerce yöneticinin olduğu örgüt şeması var. Bu şekilde devletin içine sızıyor. Bunlar kurumlara da kod ad veriyor Kara Kuvvetleri Komutanlığı: Kürşad bey, Kava Kuvvetleri'ne, Hüseyin Bey diyorlar. Dünyada böyle bir örgüt yapılanması yok. Bir ilin valisi cemaatin imamı önünde ceketini ilikler mi. Böyle şeyler oluyor" açıklamasında bulundu.