Orhan Topal - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Hiç meraklanma Recep Bey, bu ülke savunulacak konuma gelirse, hiç meraklanma biz 9 ay değil, 9 yıl askerlik yaparız'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Artvin Valiliği önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul bulunduğunu belirterek, ''9 yıllık AKP iktidarının Türkiye'yi getirdiği nokta bu. Bu kadar yoksulun yoksulluğunu gidermek, onlara sosyal güvenlik hakkı getirmek için aile sigortası projesini hayata geçirdik. Aile sigortası gelecek, her evde huzur, asgari gelir güvencesi olacak. Çocukların karnı doyacak, anneler babalar mutlu olacak, esnaf da rahat edecek'' diye konuştu.
Miting alanındaki ''Makaram sarı bağlar, Recep söyler Arınç ağlar'' yazılı dövizi okuyan Kılıçdaroğlu, ''Onların ağlamaları benim için dert değil. 2 aylık Kübra'nın annesinin kucağında açlıktan ölmesi benim için dert. Bir annenin sabahleyin dört çocuğuna kahvaltı veremediği için intihar etmesi benim için dert. Onlar varsın ağlasınlar. Ben bu ülkede hiçbir yurttaşı açlıktan ötürü ağlatmayacağım. Herkes mutlu olacak, tüm çocuklar yatağa tok karnına girecek'' dedi.
13 Haziran'da yeni bir sayfa açacaklarını, artık Türkiye'de herkesin mutlu olduğu, iş, aş sahibi olduğu yeni bir Türkiye'yi ayağa kaldıracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Bütün baskıcı rejimlere karşı yürekli mücadele etmekte kararlıyız. Ne kadar baskı uygularlarsa uygulasınlar, ne kadar iftira ederlerse etsinler direneceğiz. Türkiye'yi aydınlığa çıkarıncaya kadar direneceğiz. Bu bizim hedefimizdir'' diye konuştu.

-''EFELENECEKSEN GİT ONA EFELEN''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Benim bakanlarım yolsuzluk yaptıkları için ben o bakanları milletvekili listelerine koymadım'' dediğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan çıktı, bir miting meydanında kendi bakanları yolsuzluk yaptı diye listelere koymadığını söyledi. Bizim soru sorma hakkımız var şimdi. Bu yolsuzluk yapan bakanlar kim? İsimlerini açıkladım, ama kimse korkudan Recep Bey'e bir şey söyleyemiyor. Niye? Diktatörlüğünden değil. Ya Recep Bey tutar da onların yolsuzluklarını açıklarsa ne olur? Korkularından ses çıkarmıyorlar. Buradan söylüyorum, kendi çocuklarınıza çok kötü bir miras bıraktınız. Kendi çocuklarınıza Başbakanın ağzından 'siz yolsuzluk yaptınız' diye söylendi ve siz o söylemi kendi çocuklarınıza miras olarak bıraktınız. Şimdi koro halinde bana saldırıyorlar. Vay efendim sen bunu nasıl söylersin. Ya söyleyen adam Recep Tayyip Erdoğan. Bana niye söylüyorsun. Git ona söyle. Efeleneceksen git ona efelen.''

-''ÇAYI VE ÇAY ÜRETİCİSİNİ KORUYACAĞIZ''-

Fındık borsasını Karadeniz'de kuracaklarını, FİSKOBİRLİK'i eski günlerine döndürüp fındık üreticisinin kara gün dostu yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Çayı ve çay üreticisini koruyacağız. Kaçak çayı önleyeceğiz. HES'lere hayır mı diyorsunuz? Millet mi doğru söyler, Recep Bey mi? Onun için biz de milletin sesine kulak vereceğiz. Siz hayır diyorsanız biz de hayır diyeceğiz'' diye konuştu.
''Gençlerin askerlik sorununu çözeceğiz, 15 aydan 9 aya indireceğiz, ondan da aşamalı olarak 6 aya indireceğiz'' diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Ben bunu söyledim, Recep Bey alınganlık göstermiş. Vay efendim askerlik 9 aya inecek, memleketi kim savunacak. Şimdi gel de söyleme... Allah aşkına, senin çocuğun 21 gün Burdur'da askerlik yaparken aklına memleketi kim savunacak diye gelmedi de vatandaşın çocuğu askere gidince, efendim memleketi kim savunacak... Hiç meraklanma Recep Bey, bu ülke savunulacak konuma gelirse, hiç meraklanma biz 9 ay değil, 9 yıl askerlik yaparız. Demokraside ikinci Kurtuluş Savaşı'nı başlatacağız. Hiç bu işin lamı cimi yok.''
Kılıçdaroğlu, ''Bunların meşhur bir sloganı var, (İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün)'' dediği konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Eğer onların istikrarı devam ederse bugünkü işsizler ordusu ikiye katlanacak'' dedi.

-''ŞİFRE OLAYINI ARTVİN ORTAYA ÇIKARDI''-

Miting alanındaki partililerin ''Recep bize de şifre versene'' sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Zaten bu şifre olayını Artvin ortaya çıkardı. Artvinliler oturdular 'bunda bir şifre var' dediler. Önce inkar ettiler, sonra 'şifre var ama kopya yok' dediler. Kopya yoksa şifre niye var? Birilerine verdiler şifreyi'' diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Hiç meraklanmayın, endişe etmeyin, AKP halka hesap verecek. Ben AKP'nin gövdesini silkeliyorum. Türkiye'de silkeliyorum. Arada bir birileri düşüyor. Şimdi size görev, AKP'nin dallarını silkelemek de size ait. Dallarını silkeleyin, AKP'yi 12 Haziran'da sandığa gömün. Ama dallarını silkelerken öyle elma düşecek, meyve düşecek diye de beklemeyin. Bereketsiz hükümet bunlar, bereketsiz ağaç. Tek bir meyve bile yok. Hep kendilerine çalışıyorlar. Hep yandaşlarına çalışıyorlar. O nedenle dallarını silkelerken dikkatli olun, Recep Bey düşebilir, başınıza düşmesin, dikkatli olun.''
Başbakan Erdoğan ile televizyonda tartışma isteğini belirten Kılıçdaroğlu, ''İlla televizyonda olmasın diyorsa, eyvallah, gelsin şu Artvin'in meydanına. Vatandaşlarımız şöyle dursunlar, biz ikimiz de şöyle duralım. Ama istiyorsa, bu konularda bilgili değilim diyorsa Bakanlar Kurulu'nu da getirsin. Ben tek başıma çıkacağım. Ne sorarsa cevabını vereceğim. Ama samimi söylüyorum, ben soracağım, o dut yemiş bülbüle dönecek. Konuşmayacak, konuşamayacak'' dedi.

-''KARŞIMA ÇAKAMAZ''-

Televizyonda tartışma davetini demokrasi adına yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Uygar iki insan gibi oturacağız, kavga etmeyeceğiz. Beraber, uygarca tartışacağız. Amerika'da, Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de var. Niye biz de olmasın? Ama çıkamaz. Recep Bey, Kemal kardeşinizin karşısına çıkabilir mi? Çıkması için 3 koşul gerekiyor. Geçmişinin temiz olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. Mangal gibi yürek lazım. Korkak adamdan başbakan olur mu? Benden niye korkuyorsun? Ben halim selim bir adamım zaten. Size sözüm var, onu dut yemiş bülbüle çevireceğim'' diye konuştu.
Daha sonra partisinin Artvin milletvekili adaylarını tanıtan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partililere karanfil attığı seçim otobüsü üzerinden inerek miting alanından ayrıldı.