CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Diyorlardı ki 'Sivas'ın ötesine geçemezsiniz', 81 ile gittim. Diyorlardı ki 'CHP çalışmıyor, 270 kadar ilçeye gittim. 400'e yakın miting yaptım. Türkiye'nin bütün coğrafyasında bütün yurttaşlarla kucaklaştım'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince İzmir'in Bergama ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hükümetin 9 yıldır hiçbir şey yapmadığını, ekonominin, Türkiye'nin büyüdüğünün yalan olduğunu ileri sürdü.
Herkesin üretip, çalışacağı bir büyümeyi istediklerini belirterek, meydandaki ''İstikrar sürsün Bilal oğlan büyüsün'' yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, ''Bir Bilal değil bir sürü Bilal var. Milletin anasını ağlattılar zaten. 12 Haziran'da sandığa gidin. Yetki verin göreceksiniz, yalansız bir ülke nasıl yönetilir, talansız bir ülke nasıl yönetilir'' dedi.

-''400'E YAKIN MİTİNG YAPTIM''-

Kılıçdaroğlu, halk için çalışacağına dair söz verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Şimdiye kadar diyorlardı ki 'Sivas'ın ötesine geçemezsiniz', 81 ile gittim. Şimdiye kadar diyorlardı ki 'CHP çalışmıyor', 270'e yakın ilçeye gittim. Yani nereden bakılırsa 400'e yakın miting yaptım. Türkiye'nin bütün coğrafyasında yurttaşlarımla kucaklaştım. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ülkeyi bağımsız ve özgür kılıncaya kadar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.''
Çiftçilerin, süt üreticilerinin durumunun iyi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, çiftçiye verilen mazotun litresini iktidara gelmeleri halinde 4 ay içinde 1.5 liraya indireceğini, elektrik borçlarını, faizlerini sileceğini, bunları yapamaması halinde başbakanlıktan ve siyasetten ayrılacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu, ''Bergama'nın meşhur pamuğunun Recep Tayyip Erdoğan tarafından bitirildiğini'' öne sürerek, ''Pamukları yedi mi yoksa Recep Bey? Bu ülkede en güzel pamuğun yetiştiği Bergama'da eğer pamuk yetiştirilmiyorsa kabahat Recep Tayyip Erdoğan'ındır'' diye konuştu.
Cumhuriyet'i kuranların ''Köylü milletin efendisidir'' dediğini, Başbakan Erdoğan'ın ise çiftçilere farklı şeyler söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, mitinge katılanlara ''Bunlar ne dediler köylüye ne dediler?'' diye seslendi.
Mitinge katılanların ''Ananı al da git'' yanıtını vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Sözümüz var. Diyeceğiz ki sandığı da al git. Çiftçiye hakaret eden sadece bir başbakan vardır dünyada, onun adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sadece anamızla gitmeyeceğiz; anamızı, babamızı, amcamızı, dayımızı alacağız, yürek birliği içinde sandığa gideceğiz ve AKP'yi sandığa gömeceğiz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin devlet mitingi yaptığını, resmi araçların plakalarının çıkarılarak yerine sivil plaka takıldığını, memurların mitinge gitmeye zorlandığını ileri sürerek, ''Bizim Bilal'imiz yok gemimiz olsun, Arınç'ımız yok ikide bir ağlasın. Bizim başka yandaşımız yok. Bizim sadece ve sadece vatandaşımız var'' diye konuştu.

-''KARŞIMA ÇIKAMIYOR''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TV'de kendisiyle birlikte programa katılmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Karşıma çıkabilir mi çıkamaz. Allah aşkına ben korkunç bir adam değilim. Öyle gidip judo, karate dersi de almadım. Olur ya bir kavga filan... Öyle bir şey kitabımızda yok. Bilgisi yetersizdir. Olur ya Antalya'da konuşurken cam durmuş, durunca Recep Bey de durmuş. Çünkü ne söyleyeceğini bilmiyor. Alet bozulunca Recep Bey de bozulmuş. Ezberini o kadar bozdum ki Bingöl'e gidiyor 'Sevgili Diyarbakırlılar' diyor. Tık yok. Bir daha söylüyor yine tık yok. Düşünün o insan Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetecek.
Onun için dedim ki bilgili olmayabilir. Bakanlar Kurulu'nu getirsin vallahi tek başıma çıkacağım. Çıkabilir mi? Peki size bir soru. Korkak adamdan Başbakan olur mu? Yüreksiz adamdan Başbakan olur mu? Ben de diyorum olamaz. Yürekli kendine güvenen öz güveni olan, her yerde konuşan, bilgisi, birikimi olan, devlet deneyimi olan bir lidere ihtiyaç var. Sağduyuyla düşünen, kimseyi ötekileştirmeyen, hiç kimseyi düşman görmeyen her yurttaşını kucaklayan, bağımsız, özgür Türkiye'den yana olan bir lidere ihtiyaç var.''

-''EZİLENLER BU SEFER CHP DİYECEK''-

Askerliği 15 aydan, önce 9 aya, sonra da kademeli olarak 6 aya indireceklerini, bunu açıkladıklarında Başbakan Erdoğan'ın ''O zaman vatanı kim koruyacak'' dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
''İzmir'e keseyle altın değil, Bilal'in gemisini versen bu halk bu sefer seni yıkacak. Ezilenler bu sefer CHP diyecek. Oğlum ev alsaydı yer gök inlerdi, kıyamet kopardı. 'Vay efendim senin oğluna nasıl yaptın' derlerdi. Çok şükür alnımız temiz. Çok şükür yüreğimiz insan sevgisiyle dolu. Çok şükür babamızın nasihatini tuttuk. 'Oğlum sen doğru ol, eğri belasını bulur' derdi. Buluyor zaten. Konuşmalardan belli zaten. Onun için size güvenim tam, inanıyorum.
Gençler meraklanmayın. Askerlik sürenizi 15 aydan önce 9 aya, sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğim. Recep Bey dedi ki 'Nasıl 9 ay yaparsın, bu memleketi kim savunacak?' Oğlu 21 gün, damadı 21 gün askerlik yaptı. Hiçbir zaman aklına 'Bu memleketi kim savunacak' diye bir soru gelmedi. Hiç meraklanma Recep Bey, bu ülke savunulacak konuma gelirse biz sadece 9 ay değil yeri gelirse 9 yıl, yeri gelirse 19 yıl askerlik yaparız.''
Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile milletvekili adayları da katıldı. Miting öncesinde sanatçı Suavi konser verdi.