CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bugün gene konuşmuş Recep Bey, efendim biz demişiz ki 'Mavi Marmara'ya izin vermezdik'. Vermezdik tabii, yazık günah değil mi o çocuklar orada gittiler, Mavi Marmara'da İsrail askerleri öldürdüler. Hesabını sordular mı? Sormadılar, kanları yerde kaldı'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in yiğit insanlarına inancının, güveninin tam olduğunu, ''Türkiye'nin makus talihini yenen Gazianteplilerin, 12 Haziran'da ayağa kalkacağını ve bir demokrasi destanı yazacağını'' belirtti.
''Biliyorum şimdi bir şey söylesem Recep Bey bozulacak. Bozulsun mu?'' diye miting alanındakilere soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''O zaman günah benden gitsin ben söyleyeceğim, Allah'ına kurban Gaziantep. Hiç meraklanmayın bu kardeşiniz, onun maskesini indirecek. Şimdi bakın ezberi o kadar bozuldu ki bugün The Economist dergisinde bir çağrı yapılmış, 'CHP'ye oy verin' diye.''
Meydandakilerin ''vur vur inlesin Tayyip dinlesin'' sözleriyle konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Vuracağız, dinleteceğiz siz hiç meraklanmayın. AKP'nin gövdesini zaten silkeliyorum, ama dallarını silkelemek de size ait. Söz mü? Yalnız silkelerken dikkatli olacaksınız, her an Recep düşebilir. Ayrıca bir şey söyleyeyim, öyle dallarını silkeledik efendim elma düşer, armut düşer, kiraz düşer, fıstık buluruz yok... Bunlar bereketsiz, bunlar bereketsiz bir ağaç. Bereketi olsaydı bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk olur muydu? Yoksulluğun, işsizliğin olduğu bir yerde beyefendinin keyfine bakın. Yan gelip yatıyor. 12 Haziran'da uyandıracağız, 12 Haziran'da halkın iktidarını kuracağız.''
Antep ile gurur duyduğunu ve bütün Türkiye'nin gurur duyacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en önemli 6. ili olmasına rağmen eğitimde 81 il içinde 80. sırada olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, ''Gaziantep'i eğitimde 81. il içinde 80. sıraya getiren adam, Milli Eğitim Bakanıydı. O şimdi buraya geldi. Vanlılar omuzlarından attılar, onlar rahatlar. Şimdi sorun bakalım Antep'in günahı neydi, neden Antep'in yürekli, çalışkan insanları eğitimde bu kadar geriye itildi. Hesabını sormak size ait. Hesabını soracağız ki bir daha böyle Gaziantep'e geleceksin, Milli Eğitim Bakanlığı yapacaksın, Antep'i 80. sıraya indireceksin, hangi yüzle geleceksin Antep'ten oy isteyeceksin?'' dedi.
Ülkenin en önemli marka kentlerinden birisi olan Gaziantep'in ihracat yapan KOBİ'si ve sanayi bölgeleri olduğunu, ancak son 9 yılda Antep'in kan kaybettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, yeni CHP'nin işsizlerin, esnafın, çiftçinin, emeklinin, sanayicinin, KOBİ'nin, halkın partisi olduğunu ifade etti.

-MAVİ MARMARA-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Bugün gene konuşmuş Recep Bey, efendim biz demişiz ki 'Mavi Marmara'ya izin vermezdik'. Vermezdik tabii, yazık günah değil mi o çocuklar orada gittiler, Mavi Marmara'da İsrail askerleri öldürdüler. Hesabını sordular mı? Sormadılar, kanları yerde kaldı. İki; sen Mavi Marmara'ya AKP milletvekillerini bindirecektin, niye vazgeçtin? Onların canı tatlı, vatandaşın canını feda edebiliyorsun. Üç; sen daha düne kadar mayınlı arazileri İsrail'e vermek için Meclis'e kanun getirmedi mi, o kanunu Anayasa Mahkemesi'ne giderek CHP iptal ettirdi. Sen bunları milletin unutacağını mı sanıyorsun? Kemal kardeşiniz onun maskesini indirecektir. Onun ezberini bozdum, kimyasını bozdum, şifresini çözdüm onun ben.''
Gaziantep'te işsizliğin göçe bağlandığını anlatan Kılıçdaroğlu, insanların doğup büyüdüğü yeri orada işsizlik olduğu için terk ettiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, ''İşsizliği yaratan ekonomi politikasıdır, işsizliği yaratan AKP'dir. AKP'lilerin çocukları işsiz mi, hepsinin maşallah durumu çok iyi' dedi.
Meydandakilere ''neleri var?'' diyen soran Kılıçdaroğlu, ''gemi'' yanıtını aldı.
''Hayaldi gerçek oldu gemicilik, babam sağolsun'' yazılı pankartı gösteren Kılıçdaroğlu, ''Bunların bir sloganı var biliyorsunuz, istikrar sürsün Türkiye büyüsün. Sevsinler senin istikrarını. Şunu demek istiyorlar; işsizlik devam etsin, yoksulluk devam etsin, insanlar hapiste kalsın, yeni hapishaneler yapalım, istikrar devam etsin cebimiz büyüsün diyorlar. O cepleri boşaltacağım, o cepleri halka vereceğim'' diye konuştu.

-''HİÇ KİMSEYİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ''-

"Bu ülkede sadece halk için çalışacağı, bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceği güzel bir Türkiye için çalışacağı, annelerin huzur içinde çocuklarını okula gönderdiği güzel Türkiye için çalışacağı, herkesin evinde akşam tencerenin kaynadığı güzel bir Türkiye için çalışacağı, herkesin inancının herkesin etnik kimliğinin saygı duyulduğu bir Türkiye için çalışacağı" sözünü veren Kılıçdaroğlu, ''Bu ülkede barışın, kardeşliğin olması için çalışacağım. Peki AKP niçin çalışıyor? Köşeyi dönmek için'' dedi.
Çiftçi için mazotun fiyatını 1,5 lira yapacağını, emeklinin borcunu sileceğini, esnafın emekli aylığından kesilen yüzde 15 kesintiyi bitireceğini, sosyal devleti yeniden inşa edeceğini ve rahat bir nefes alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''En önemlisi çocuklarımız. Her 4 çocuktan birisinin yatağa aç gittiği bir Türkiye'deyiz. Küçük Kübra'nın 21. yüzyılın Türkiyesinde annesinin kucağında açlıktan öldüğü bir Türkiye'deyiz. Diyarbakır'da 4 çocuğuna kahvaltı veremedi diye intihar eden annenin Türkiyesindeyiz. Biz bunları dert ediniyoruz. Dert edinmeyen Ankara'da yan gelip yatan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Küçük Kübra'dan söz ediyorsun diyor, nasıl söz etmeyeyim. İnsanların açlıktan ölmesi normal bir olay mı? Recep'e göre normal olay Kemal'e göre anormaldir. Aile Sigortası'nı getireceğiz. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi namerde muhtaç etmeyeceğiz.''