Seval Güler - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Diyorlar ki, 'Merkez Bankasında şu kadar para var, Kılıçdaroğlu gözünü oraya dikti'. O parayı halk için harcayacağız'' dedi.
Kılıçdaroğlu, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.
CHP'nin barışın, huzurun egemen olduğu, bir tek çocuğun bile yatağa aç girmediği bir ülke için çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Bu memleketin adam gibi yönetilmesi, herkese sahip çıkılması lazım'' diye konuştu.
Vatandaşlardan 12 Haziran'daki seçimde sandığa giderken ellerini vicdanlarına koymalarını isteyen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez AK Parti iktidarı döneminde ithal kurbanlık getirildiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, ''Bütün besicilere sesleniyorum: AKP'ye oy verirseniz değil angus, tavuğunuzu bile elinizden alacaklar'' dedi.
Türkiye'nin küçük meseleler için tartışmaya değil, huzura ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin kendilerini değil, ülkenin geleceğini düşünmesi gerektiğini vurguladı.
Yüzde 10 seçim barajı nedeniyle milli iradenin parlamentoya tam yansımadığını da kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Demokrasi, özgürlük herkes için olmalı. Yüzde 10 seçim barajı milletin iradesinin sandığa tam yansımasına engel, doğru değil. Ben size söz veriyorum, demokrasiyi, barışı, huzuru bu ülkeye getireceğim'' dedi.
Alanda bulunanlara işsizlik var mı? diye soran Kılıçdaroğlu, ''evet'' yanıtının gelmesi üzerine, ''Soruyorum belki Recep Bey duyar. 'Bu memlekette işsizlik var' der. Sağa sola küfür etmek yerine milletin sorunlarına çözüm üretir'' diye konuştu.
CHP'nin ülkenin kaynaklarını vatandaş için kullanacağını savunan Kılıçdaroğlu, ''Diyorlar ki, 'Merkez Bankasında şu kadar para var, Kılıçdaroğlu gözünü oraya dikti'. O parayı halk için harcayacağız. 2,5 aylık Kübra açlıktan ölüyorsa; ben o parayı görmem. O parayı alın yiyin. Çocuğumuz açlıktan ölecek beyefendinin derdine bak'' dedi.