Hüseyin Yeşilkavak - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Geçmişte bu ülkeye çok sayıda insanımız hizmet etti; Süleyman Demirel vardı, Necmettin Erbakan vardı, İsmet İnönü vardı, Turgut Özal da vardı. Hepsine saygı, hürmet sunuyorum'' dedi.
Balıkesir'in Edremit ilçesinden Havran ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle tur atarak vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu, semt pazarında otobüsten inerek bir kahvehaneye girdi. Burada vatandaşlarla selamlaşan ve fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu daha sonra, vatandaşların isteği üzerine otobüse çıkarak kısa bir konuşma yaptı.
Halkın bütün dertlerini bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Havran'a daha önce de geldiğini ve Seyit Onbaşı'nın köyünü de ziyaret ettiğini hatırlattı. Bir vatandaşın kendisine, ''İnönü'yü anlamak için Şevket Süreyya Aydemir'i okusun'' dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Okuma yazma bilmeyenler zaten bu işi beceremez. Okumuş olmak da o işi bilmek anlamına gelmez. Bir insanın yüreğinde vatan sevgisi varsa geçmişinde bu ülkede taş taş üstüne koymuş herkesi, hangi partiden olursa olsun saygıyla selamlamamız lazım. Geçmişte bu ülkeye çok sayıda insanımız hizmet etti; Süleyman Demirel vardı, Necmettin Erbakan vardı, İsmet İnönü vardı, Turgut Özal da vardı. Hepsine saygı, hürmet sunuyorum.''
Kılıçdaroğlu, Havranlılara, ''Umudumuz sizde. Beraber güç birliği yaparak bu ülkeyi ayağa kaldırırız'' diye seslendi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'ye gitmek üzere, seçim otobüsüyle Edremit Körfez Havaalanı'na geçti.

-HAVAALANINDA KORUMALARLA ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN TARTIŞMASI-

Kılıçdaroğlu'nun havaalanına giriş yaptığı sırada korumalarıyla özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışma, polislerin müdahalesiyle sona erdi. Kavga sırasında korumalarla özel güvenlikçilerin birbirlerini darp ettikleri ifade edildi.
Tartışmanın, korumaların eşyalarını X-ray cihazından geçirmek istememesi nedeniyle çıktığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra özel uçakla Çanakkale'ye gitti.