Vedat Doğan bildiriyor - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede esnaf, memur, çiftçi ve emeklinin ''hayatından memnun olmadığını'' öne sürerek, ''Bu hükümet kimin derdine derman oldu?'' dedi.

     Kılıçdaroğlu, partisince Kırşehir'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu düzenden kimsenin memnun olmadığını ancak ''faizcilerin ve rantiyecilerin memnun kaldıklarını'' iddia etti.

     Ülkede esnaf, memur, çiftçi ve emeklinin ''hayatından memnun olmadığını'' savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    ''Çiftçiye soruyorum, bu düzenden memnun değil, işçiye soruyorum memnun değil, emekliye soruyorum memnun değil. Bu hükümet kimin derdine derman oldu? Birilerinin bu düzenden memnun olması lazım. Kim bu memnun olanlar? Bu düzenden memnun olanlar faizciler, faizle cebini dolduranlar, yani rantiyeler, yani rant geliri elde edenler.

Yani 1 milyon dolar sıcak para getirip, 1 yılda 2 milyon 370 bin dolara ulaştıranlar. Yani bir yılda 1 milyon 370 bin dolar kar elde edenler. Bunlara bu karı kim veriyor? Sizler çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz ama onlar kazanıyor. Her yerde söylüyorum, halkın gündemi ile hükümetin gündemi farklı.''

     Anayasa değişikliğinin hiçbir soruna çözüm getirmeyeceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Anayasa değişikliği memurun derdini mi çözüyor, işçinin derdini mi çözüyor, emeklinin derdini mi çözüyor, kimin derdini çözüyor? Bir kişinin derdini çözüyor. İhaleye fesat karıştıranların derdini çözüyor. Kul hakkı yiyenlerin derdini çözüyor'' diye konuştu.

     Ordunun ve yargının siyasallaştırılmak istendiğini öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, yargının siyasallaştırılmasının bedelini yine bu toplumun ödeyeceğini belirterek, ''Yargıyı 27 Mayıs'ta siyasallaştırdılar, Menderes idam edildi. 12 Mart'ta siyasallaştırdılar, Deniz Gezmiş idam edildi. 12 Eylül'de siyasallaştırdılar, 16 yaşındaki bir gencin yaşını büyütüp, 18 yaşında diye idam ettiler. Yargıyı siyasallaştırmak, orduyu siyasete bulaştırmak yanlış'' dedi.
    
     -''ÖLMÜŞ ANNE VE BABAMI SİYASETE ALET EDİYORLAR''-
    
     Anne ve babasının ''siyasete alet edilmesine'' tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
     ''Ölmüş annemi, ölmüş babamı bile siyasete alet ediyorlar. Bunlar ayıp. Her türlü hakareti yapıyorlar. Başbakan'ın Kırşehir'e geldiğinde bir sözü vardı. Dokunulmazlığı kaldıracaktı. Hadi şimdi kaldırsın, sözünü tutsun. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksak bu anayasaya 'evet' değil, 'hayır' demeliyiz. Ben milletin sesiyim. Sizin Kemal'inizim. İktidara geldiğimizde bunlardan hesap soracağız. Rantiyecilerden, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Kırşehir'de 2002'den bu yana 8 esnaf intihar etmiş. Eskiden esnaf yazarkasa fırlatıyordu, şimdi intihar ediyor. Bu çok acı bir durum.''
    
     -ÇİFTÇİLERE DESTEK SÖZÜ-
    
     Mazot ve gübre fiyatlarının sürekli arttığını, iktidara geldiklerinde ''çiftçilerin derdine çare olacaklarını'' belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     ''Mazot ve gübre gün gün zamlanıyor. Ürün bedellerinin fiyatları ise artmıyor. Biz iktidara geldiğimizde mazotu yarı yarıya ucuzlatacağız. Tarım ürünlerine gerçek fiyatlarını vereceğiz. ÖTV'yi kaldıracağız.
     Hükümet çiftçiye niye düşman. Hayvancılığı bitirdiler. İthal ete verilen paranın yarısı üreticiye destek olarak verilse hepsi ihya olurdu. Şimdi Yunanistan'dan bile pamuk alıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde çiftçimize destek vereceğiz.''
     Konuşması sık sık ''Başbakan Kemal'' sloganıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu ''Güzel bir Türkiye'yi yeniden kurmak için önce 'hayır' diyeceksiniz, sonra seçimde CHP bayrağı altında birleşeceksiniz'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından, 300 partiliyle birlikte CHP'ye katılan Türkiye Değişim Hareketi Kırşehir Kurucu İl Başkanı Mehmet Karaaslan'a parti rozeti taktı.