CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Menemen ilçesinde seçim otobüsünden kendisini karşılamaya gelen partililere hitap etti.
Aliağa'dan İzmir'e hareket eden Kılıçdaroğlu'nun otobüsü, güzergahı üzerindeki Menemen ilçesinde partililer tarafından durduruldu.
Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünün üzerine çıkarak, partililere hitaben yaptığı konuşmada, ''iki öğrencinin parasız eğitim istedikleri için 14 aydır hapiste yattığını'' söyledi.
''İzmir'e iki bakan değil bütün bakanlar kurulunu da gönderseler onlardan hayır yok. Çünkü bu hükümet bereketsiz. Bereketli olsaydı yurt dışından pamuk gelir mi, buğday gelir mi, angus gelir mi?'' diyen Kılıçdaroğlu, sandığa giderek demokratik yollardan hesap soracaklarını ifade etti.
Menemen'de her yıl şehit asteğmen Kubilay için tören düzenlendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Yiğit insan, onurlu insan Kubilay. Kuvayı Milliyeci Kubilay. Kuvayı Milliyeci Menemenliler. Bir şeyi unutmayın yeni CHP emekçinin, kadınların, işçinin, gençlerin esnafın, sanatkarın çöpte kağıt toplayanların partisidir. Yeni CHP sizin partinizdir. Onun için CHP varsa herkes için var diyoruz'' dedi.
Partililerin oluşturduğu konvoydan dolayı Aliağa-İzmir yolu bir süre trafiğe kapandı.