CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, misafir olarak kaldığı evin bahçesinde ölü bulunan kayınpederi Ali Hıdır Özdağ'ın (82), açıklanan ilk otopsi raporuna göre, kalp krizine bağlı düşme sonucu öldüğü belirlendi.
     Fırat Üniversitesi Hastanesindeki Elazığ Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsiye katılan Cumhuriyet Savcısı Hakan Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşmenin kalp krizine bağlı olarak gerçekleştiğini düşündüklerini söyledi.
     Özdağ'ın kalp krizi sonucu daraldığını düşündüklerini ifade eden Savcı Oktay, ''Bir hava alma ihtiyacı hissetti herhalde. O panikle cam açılınca düşmüş olduğunu düşünüyoruz. Çünkü gelen ilk bilgiler intihar gerektirecek bir sorun olmadığını gösteriyor. Bulgular da kalp krizi geçirdiği yönünde. Ona bağlı düşmüş olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
     Otopsiyi yapan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir ise cenazenin kendilerine, ''medyaya düşen intihar vakası'' olarak geldiğini kaydetti. Bir vakaya intihar demenin, sadece düşmüş olan vatandaşın intihar ettiğini söylemenin doğru bir şey olmadığını dile getiren Tokdemir, şunları söyledi:
     ''Bizim yaptığımız otopside ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı, kafa kemiklerinde kırık, göğüs içerisinde kanama ve akciğerlerde yaygın hematom. Ancak kişinin sol inen kalp damarının da tam olarak tıkalı olduğu ve kalp kasına yaptığımız incelemede ise kalp krizini gösteren bir bulguyu tespit ettiğimizden dolayı muhtemeldir ki kişi, fenalaşması sonucunda cama çıkmış, şuurunu kaybetmesi ile aşağı düşmesi sonucunda ölmüş olabileceğini düşünüyoruz.''