Barış Gündoğan - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Söz veriyorum, hesap da vereceğim size hizmet de edeceğim. Beş kuruşu, kimseye kaptırmayacağım, her kuruş vergiyi bu millet için harcayacağım'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
''Bu ülkede sadece ve sadece size hizmet etmek için yola çıktım. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var'' diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, kimsenin önünde diz çökmediğini, kimseye minnet duymadığını, kimseden emir ve talimat almadığını, emir ve talimatı sadece milletten alacağını, en büyük güvencesinin millet olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, ülkesini, insanları sevdiğini ve hizmet etmek istediğini belirterek, bir amacı, ahdi olduğunu, CHP iktidarında tek çocuğun bile yatağına aç girmeyeceğini kaydetti.
Siyasette hep saygıyı koruyacağını, insanlara saygı duyacağını, her yerde, her ortamda millet için çalışacağını ve doğruları söyleyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, geçmişte CHP'nin çok eleştirildiğini anlattı.
''CHP proje üretmez, CHP öneri getirmez, CHP sadece eleştirir, CHP'nin dünyadan haberi olmaz'' denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Yeni CHP proje üretiyor, halkın sorunlarına değiniyor, gençliğin sorunlarına değiniyor, işçinin, çiftçinin, esnafın partisi oldu. Yani halkın partisi oldu, yani sizin partiniz oldu, yani Türkiye'nin partisi oldu'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, aile sigortasını getireceklerini ve hiçbir yoksul kalmayacağını belirterek, 600 lirasını alan her ailede çocukların yatağa aç girmeyeceğini, ailenin, mahallenin, kentin ve Türkiye'nin mutlu olacağını, barış içinde yaşayan bir Türkiye oluşturacaklarını kaydetti.
Kastamonu'da da işsizlik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''işsizlik yok, herkesin keyfi yerinde'' dediğini iddia ederek, çiftçinin, esnafın borç içinde olduğunu söyledi.
Bütün sorunları bildiğini ve bunları çözeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, esnafın, çiftçinin, emeklinin kazandığı bir Türkiye'yi halkın iktidarında yeniden yaratacaklarını dile getirdi.
''CHP iktidara gelirse borçlar artar, borçların faizleri yükselir'' denildiğini de aktaran Kılıçdaroğlu, alanda bekleyen vatandaşlara buna inanıp inanmadıklarını sordu ve ''hayır'' yanıtını aldı.
Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında herkesin borcunun düşeceğini ifade ederek, çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağını, elektrik borcunu sileceğini, emekli aylığından kesilen yüzde 15 kesintiyi kaldıracaklarını, esnafa, KOBİ'lere sıfır faizli kredi vereceklerini bildirdi.

-''İCRA DAİRESİNİN SAYISINI ÜÇE ÇIKARDI''-

''AKP Kastamonu'ya bir şey verdi mi?'' diye soran Kılıçdaroğlu, vatandaşların ''Hayır'' yanıtı üzerine ''İcra dairesinin sayısı birdi, icra dairesinin sayısını üçe çıkardı. Size hizmet yaptı. Sizi takip edecek, borçlarınızı takip edecek, ödemeyeni hapse atacak, böylece AKP'nin adaleti gerçekleşmiş olacak'' dedi.
Kastamonu'nun buna layık olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, fabrikayı kapatıp icra dairesi açan bir iktidarın Kastamonu'ya hizmet eden bir iktidar olmadığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, emeklilerin durumunun da iyi olmadığını savunarak, milletin 12 Haziran'da ''AKP'yi sandığa gömmesi'' gerektiğini dile getirdi.
Yorulmamak üzere yola çıktıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, adım adım, ilçe ilçe, il il gezdiğini ve AK Parti'nin maskesini indireceğini ifade etti.
Kılıçdaroğlu, TBMM'de Kastamonu'nun derdini dile getiren bir milletvekili bulunmadığını iddia ederek, dile getirilmediği için Kastamonu'ya geldiğini söyledi.
Partisinin Kastamonu milletvekili adaylarını gösteren Kılıçdaroğlu, ''Yetki verin, aslanlar gibi çıkıp Kastamonu'nun sesini TBMM'de bütün Türkiye'ye duyursunlar'' dedi.
Halkın iktidarında hizmetin yolunun, siyasetin yolunun halka hizmet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Siyaset sadece hizmet etmek değil, aynı zamanda hesap vermektir. Biz milletimize hesap vermeyi namuslu görev kabul ederiz. Hesap vereceksiniz ki herkes bilmeli ki temiz siyaset iktidardadır. Hesap vereceksiniz ki topladığınız her kuruş verginin hesabını millete verip, milletten açık yüreklilikle oy isteyebilesiniz. Ben geldim. Söz veriyorum, hesap da vereceğim size hizmet de edeceğim. Beş kuruşu, kimseye kaptırmayacağım, her kuruş vergiyi bu millet için harcayacağım.''
Kastamonu'nun erkeklerinin centilmen olduğunu ve eve giderken eşlerine birer pırlanta yüzük almalarını isteyen Kılıçdaroğlu, ''Pırlantada vergi yok, kefen bezinde var. Pırlantada vergi yok, konuştuğunuz telefonda, içtiğiniz suda, yediğiniz peynirde, içtiğiniz kullandığınız ilaçta var'' diye konuştu.
Çiftçinin mazotundaki KDV ve ÖTV'yi sıfırlayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, pırlantaya da vergi koyacaklarını bildirdi.
Konuşmasında YGS'deki şifre iddiaları ve ardından yaşanan gelişmelere de değinen Kılıçdaroğlu, annelere ''12 Haziran'da sandığa gidin çocuklarınızın umudunu söndüren Erdoğan'a adam gibi ders verin ki unutmasın'' diye seslendi.
Kılıçdaroğlu, yeni CHP'nin halkın, işsizlerin, mazlumların, ezilenlerin, durumu iyi olmayanların, geleceğe umutla bakanların partisi olduğunu belirterek, ''Birlikte mücadele edeceğiz ve halkın partisini 13 Haziran'da iktidara getireceğiz ki Türkiye rahat bir nefes alsın'' dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türkiye'de AKP'nin gövdesini silkeliyorum, dallarını silkelemek size ait. Bunlar bereketsiz bir hükümet. Bereket olsa dallarını silkelediğinizde meyve düşer. Dikkat edin her an Recep düşebilir, meyve falan düştüğü de yok. Bereketsiz iktidar olmasa işsizlik bu boyutlarda olmaz, bereketsiz iktidar olmasa çocuklar açlıktan ölmez, bereketsiz iktidar olmasa emekliler rahat bir nefes alır. Bu iktidar bereketli olsaydı esnaf güzel siftah yapardı. Bu iktidarda bereket olsaydı Kastamonu'da zaten varı yoğu üç tane devlet fabrikası, üçünü kapatmazdı. Demek ki bereketsiz bir iktidara, bereketli bir günde son vermek için söz veriyoruz. Söz mü?''

-NOTLAR-

CHP'nin saat 16.00'da başlaması planlanan Kastamonu mitingi, Kılıçdaroğlu'nu taşıyan helikopterin kötü hava koşulları dolayısıyla yaklaşık 1,5 saat geç gelmesi üzerine saat 17.30'da başlayabildi. Kılıçdaroğlu'nun helikopteri yağmur altında Kastamonu şehir stadına indi. İnişin ardından gazetecilerin yolculuğunun nasıl geçtiğini sordukları Kılıçdaroğlu, ''Zor oldu ama geldik'' yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını vatandaşlar zaman zaman yoğunlaşan yağmur nedeniyle şemsiyelerle korunarak dinledi. Kılıçdaroğlu'nun Kastamonu mitinginde geniş güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekti.