Halil Şahin - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP'nin mitingleri devlet mitingleri. Belediye otobüsleri, bedava mitinge adam taşıyorlar, bazı fabrikaları kapatıyorlar, işçilere 'mitinge gideceksiniz' diyorlar'' dedi
Kılıçdaroğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada 12 Haziran'da ''halkın iktidarını kurmak için sandığa gidileceğini'' belirtti.
Halkın gücüne inandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, meydandakilere ''Sizinle beraber halkın devrimini gerçekleştireceğiz. Halkın tercihlerine de inanıyoruz. Manisa'da bir devrim yaptık, ön seçim yaptık. Sıralamayı siz yaptınız şimdi onlar, sizin çocuklarınız, sizden oy istiyor'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, ''12 Haziran'da Türkiye'nin tablosunu değiştirmek için, emeğin en büyük değer olduğunu göstermek için, çocukların geleceğe umutla bakmaları için '' sandığa gidileceğini anlatarak, ''Yeni bir tarih yazmak için, ayağa kalkan Manisa'nın Türkiye'ye örnek olması için sandığa gideceğiz'' dedi.
Manisa'ya referandum döneminde geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ama bugün meydan daha güzel, bugün Manisalılar korkularını yenmişler. AKP'nin mitingleri devlet mitingleri. Belediye otobüsleri bedava mitinge adam taşıyorlar, bazı fabrikaları kapatıyorlar, işçilere 'mitinge gideceksiniz' diyorlar. Valilikten genelge çıkartıyorlar, resmi plakaları çıkartıp sivil plaka takıyorlar, 'Recep Bey geliyor ayıp olur meydana gidin' diyorlar.''

-''KEMAL KARDEŞİNİZ DEVREYE GİRECEK''-

Kılıçdaroğlu, ''Bu ülkede çiftçiler hayatından memnun mu'' diye sorarak, şöyle devam etti:
''Çiftçiler hayatından memnun değil ben de biliyorum, siz de söylüyorsunuz. Çiftçinin sorununu çözeceğiz. Sözüm var, mazotu halkın iktidarında 1.5 lira yapacağım. Diyorlar ki 'parayı nereden bulacaksınız? Mazot, petrol zaten dışarıdan geliyor, nasıl yapacaksın?' Sen gayet iyi biliyorsun, gemilere 1.5 liradan veriyorsun. Gemi sahibinin kim olduğunu biliyorsunuz. Yatlara 1.5 liradan veriyorsun. Peki çiftçinin günahı ne? Neden 1.5 liradan vermiyorsun? Çiftçinin günahını söyleyeyim; sabahın köründe tarlaya gider, gece gündüz çalışır, üretir ama alın terinin karşılığını alamaz. Kim devreye girecek, kim yapacak? Kemal kardeşiniz devreye girecek, mazotu 1.5 lira yapacak.''
Çiftçinin elektrik borcunu sileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Bu ikisini başbakanlığım döneminde ilk 4 ay içinde yapmazsam hem başbakanlığı, hem siyaseti bırakacağım, size söz veriyorum'' dedi.
Meydandaki ''Anamızı aldık geldik'' yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Çiftçi çok iyi biliyor, çiftçi seçimlerde AKP'ye gerekli dersi verecek. 12 Haziran'da sadece anamızı değil, babamızı, dayımızı, yengemizi, kardeşimizi alacağız sandığa gideceğiz, AKP'ye demokrasi dersi vereceğiz.
Diyorlar ki CHP iktidara gelirse 'aman ha gelmesin, iktidara gelirse faizler yükselir, borcunuzu ödeyemezsiniz, istikrar bozulur.' Siz buna inanıyor musunuz Allah aşkına?
Mazotu 1,5 lira yapacağım, niye fiyatlar artsın? Faiz borcunu sileceğim, neden bankadan borçlansın? Üretecek, istediği ürünü ekecek, alın terinin karşılığını alacak. Biz zaten halkın iktidarıyız, halk için çalışıyoruz. Biz onlar gibi çiftçiyi, esnafı, bankaya mahkum ettirmeyeceğiz. Esnafa da KOBİ'ye de sözümüz var. Bir yılda ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar ertesi yıl sıfır faizli kredi vereceğiz. Milleti kandırıyorlar, yalan söylüyorlar. Kemal kardeşiniz ne söylüyorsa bilin ki doğru söylüyor.''
Kılıçdaroğlu, CHP'nin bir üniversite gibi çalıştığını ifade ederek, ''Milletin ne derdi varsa CHP çözüm bulur. Hangi sorun var, hangi tedbirlerle sorun çözülür, bunların hepsini biliyoruz'' diye konuştu.