hamzacebi

Yeni yapılacak olan düzenleme, polisin yetkilerinin arttırılmasını ve kamu malına zarar verenlere, eylemlerde yüzünü maske ile örtenlere yönelik cezaların da arttırımını kapsıyor. Bu düzenlemelerle eylemlere katılanların tutuksuz yargılanması da engellenecek.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM ’de basın toplantısı düzenledi. AK Parti tarafından hakimler ve savcıların özlük haklarını düzenleyen teklife, Ceza Muhakemesi Kanunu ’nda ve Türk Ceza Kanunu ’nda bazı değişiklikler öngören maddelerin eklenmesini eleştiren Hamzaçebi, AYM'ye gideceklerini açıkladı.

Hamzaçebi, teklifin içinde hakim ve savcıların özlük haklarına yönelik düzenlemelere destek vereceklerini, fakat şiddet olaylarını önleme bahanesiyle polis devleti kurma girişimine karşı olacaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu ’nun bu teklifin arkasında durmakla özgürlükçü, demokrat bir Başbakan olmadığını kanıtladığını öne süren Hamzaçebi, "Kobani eylemlerinden sonra meydana gelen şiddet tablosu kimsenin onaylamayacağı bir tablodur. Şiddeti CHP olarak reddediyoruz. Ancak şiddet olaylarını önleme bahanesinin arkasına saklanarak polis devleti kurma isteğini de reddediyoruz" dedi.

Göstericiler polise böyle ateş açmış İZLE