CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son altı ayda CHP Genel Merkezini bir üniversite gibi çalıştırdıklarını belirterek, işçi, memur, emekli, taşeron, esnaf, sanatkar, çiftçi herkesin derdini bulup, çözüm üretildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisince Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı önündeki alanda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Mersin'in her zaman Türkiye'de önemli değişimlere imza attığını, Mersin İdmanyurdu'nun 28 yıl sonra şampiyon olduğunu, şimdi sıranın Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin şampiyonluğuna geldiğini ifade etti.

Konuşması ''Başbakan Kemal'' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, ''12 Haziran'da sandık başına giderek, bir tarih yazacağız, 12 Haziran'da haramilerin iktidarına son verip, halkın iktidarını kuracağız. Çünkü, halk bunu bekliyor ama sevgili Mersinliler değerli kardeşlerim unutmayın, Türkiye'de sorun varsa sorunların çözüm adresi var, o adres CHP'dir, halkın partisidir o'' dedi.

Kılıçdaroğlu, hükümetin gündemiyle kendilerinin gündeminin farklı olduğunu ifade ederek, ''Onların gündeminde rant var, bizim gündemimizde vatandaş var; onların gündeminde yandaş var, bizim gündemimizde vatandaş var; onların gündeminde nasıl köşeyi döneriz var, bizim gündemimizde halk nasıl zenginleşecek var; onların gündeminde nereden nasıl bir vurgun vururuz var, bizim gündemimizde yarattığımız değeri nasıl halka dönüştürürüz var. Düşüncemiz bu kadar farklı, dünya görüşümüz bu kadar farklı'' diye konuştu.

Geçmişte ''CHP hep eleştirir, proje üretmez, vatandaşın tercihi ile ilgilenmez'' dendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Yeni CHP, halkın sorunlarına kilitlenen CHP, halkla birlikte yolda yürüyen CHP, sizin bütün dertlerinize çözüm üreten CHP var. Son altı ayda CHP Genel Merkezini bir üniversite gibi çalıştırdık; herkes işçi, memur, emekli, taşeron, esnaf, sanatkar, çiftçi herkesin derdini bulup, herkesin derdine çözüm üretildi'' dedi.

Kendisini dinleyenlere ''Limon dalında kaldı diyorlar öyle mi?'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Portakal da para etmedi öyle mi? teşviki ne zaman verecekler, ne zaman verecekler teşviki? Halkın iktidarında teşvikler, çok önceden belli olacak, vatandaş neyi ektiğini bilecek, ne kadar ekeceğini bilecek. O nedenle söylüyorum: Biz, üreten Türkiye'den yanayız, herkes üretmeli, herkes çalışmalı Türkiye kazanmalı, insanımız kazanmalı'' şeklinde konuştu.

-''MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ''-

Konuşmasında her konuya değineceğini belirten Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek ''Gençlerden başlıyoruz, umudumuz gençlerden, geleceğimiz olan gençlerden. Gençlere özgür bir Türkiye vaat ediyoruz. Üniversitelere özgür Türkiye vaat ediyoruz, her düşüncenin özgürce dile getirildiği, kimsenin kimseyi kırmadığı ama düşüncelerini de özgürce dile getirdikleri, hiç kimsenin incitilmediği güzel bir Türkiye yaratmak istiyoruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, gençlere sözlerinin olduğunu, askerlik süresini önce 15 aydan önce 9 aya sonra 6 aya indireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Üniversite öğrencilerimize sözüm var, siz üniversitelerde okurken arzu ederseniz yaz tatillerinizi askerlik yaparak bitirebileceksiniz. Dolayısıyla üniversiteden mezun olduğunuzda askerliğiniz de bitmiş olacak. Bize dediler ki 'siz bunu nasıl yaparsınız'. Önce itiraz ettiler sonra baktılar dünyada var örnekleri şimdi diyorlar ki 'askerliği kısaltacaksınız bu memleketi kim savunacak' diyorlar.''
Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlere ''Kim savunacak?'' diye sorduktan sonra, ''Evet, biz savunacağız, dişimizle tırnağımızla, gücümüzle iman gücümüzle yeri geldiği zaman 9 ay değil, ülkeyi savunmak için 9 yıl da askerlik yaparız biz'' dedi.

Halkın, ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' diye slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Evet Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Vatandaşın oğluna gelince 'efendim askerliği kısaltacaksınız da memleketi kim savunacak' diyorlar. Kendi oğluna gelince bir şey diyor mu? 21 gün askerlik yaptı bir şey diyor mu? Ne yaparsan yap Recep Bey, ne söylersen söyle Recep Bey, senin maskeni indirmek Kemal Kılıçdaroğlu'nun boynunu borudur'' diye konuştu.