CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Sırtınızı AKP'ye döneceksiniz, artık o ampulün modası geçti ışık vermiyor, artık karanlıkların ampulü o. Karşıya bakacaksınız, karşıda CHP'yi göreceksiniz ve 'evet' mührünü oraya basacaksınız ve halkı iktidar yapacaksınız'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Nevşehir'de Türk Telekom Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Miting alanına gelişi sırasında ''Başbakan Kılıçdaroğlu'' sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, kalabalığı selamladıktan sonra tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladığını ve bütün annelerin elinden öptüğünü söyledi.
Aile sigortasını anlatarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, aile sigortasını iktidara geldikten sonra ilk 4 ay içerisinde başlatacaklarını, her yoksul ailede kadının banka hesabına 600 TL yatıracaklarını anımsatarak, ''Kadını namerde muhtaç etmeyeceğiz, annelerin derdini çözeceğiz. Bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz. Her evde çocukların karnı doyacak. Önce aileyi, sonra Türkiye'yi mutlu kılacağız'' dedi.
Kılıçdaroğlu, emekli maaşlarına da değinerek, emeklileri Türkiye'de birinci sınıf vatandaş yapacaklarını ve emeklilerin beklediği intibak yasasını çıkaracaklarını ifade etti.
Nevşehir'de daha önceden TASKOBİRLİK olduğunu ancak şimdi sadece tabelasının olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Bu birlik, üreticinin kara gün dostu değil miydi? Eğer değildiyse biz bu birliği niye kurduk? Karadeniz'de FİSKOBİRLİK'i, Nevşehir'de de TASKOBİRLİK'i ayağa kaldıracağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da Et ve Balık Kurumunu ayağa kaldıracağız. İlk defa AKP döneminde yurt dışından ithal kurbanlık koyun getirdik. Mera yok mu bizim ülkemizde. Bizim ülkemizde çalışan, alın teri döken besiciler var. Niye bunlar için değil de yurt dışındakiler için çalışıyoruz. Çünkü ithal işini birilerine veriyoruz, birileri köşeyi dönsün diye veriyoruz. Buna izin verecek miyiz? Ben izin vermeyeceğim'' diye konuştu.
Esnaf, işçi, çiftçi ve memurun borç batağında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Sırtınızı AKP'ye döneceksiniz, artık o ampulün modası geçti ışık vermiyor, artık karanlıkların ampulü o. Karşıya bakacaksınız, karşıda CHP'yi göreceksiniz ve 'evet' mührünü oraya basacaksınız ve halkı iktidar yapacaksınız. Recep Bey, 'çiftçiye al ananı da git' diyordu, 12 Haziran'da anası olan bütün çiftçilere söylüyorum: Size bunu söyleyen Başbakana 'al koltuğunu git' diyin. O koltuğa adam gibi adam otursun, halkın çıkarlarını savunan otursun. Halk için çalışan otursun.''

-''MAZOT 1,5 LİRA OLACAK''-

Çiftçiye sözü olduğunu ve çiftçinin traktörüne mazotu 1,5 liradan vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, bunu 12 Haziran'dan sonra ilk 4 ay içerisinde yapmayı planladıklarını anlattı.
Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki bütün çiftçilerin 900 milyon lira elektrik borcu olduğunu, faizinin 1 milyar 600 milyon TL olduğunu belirterek, bu borcun tamamını silerek tarihe gömeceklerini söyledi.
Kendilerine ''Kaynağı nereden bulacaksınız?'' diye sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''En son yapılan oy pusulası ihalesinde bir ihaleye çıktılar 12 milyon lira. İtirazdan sonra şartnameyi değiştirdiler 900 bin liraya düştü. 12 milyon nerede, 900 bin lira nerede, işte kaynak orada. Hortumları keseceğiz. AKP'nin genel merkezine bağlanan o hortumların tamamını keseceğiz, o hortumlar halka çalışacak'' dedi.
Kılıçdaroğlu, yoksulluğu tarihe gömeceklerini ve bu ülkede mutlu bir yurttaş, mutlu bir aile yaratacaklarını ve hedeflerinin de bu olduğunu vurguladı.
Esnafa da seslenen Kılıçdaroğlu, esnafın emekli olduktan sonra emekli maaşlarıyla geçinemedikleri için işlerine devam ettiklerini belirterek, ''Sen misin işine devam eden. Emekli aylığından yüzde 15 keserler. Sosyal güvenlik destek primlerini kaldıracağız, bu ayıbı kaldıracağız. Kimin ne hakkı varsa teslim edeceğiz. Birilerinin onun elinden o hakkı almasına izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.
''Bu hükümet bereketsiz bir hükümettir. Bu hükümetin gövdesini ben silkeliyorum. Dallarını da siz silkeleyin. Silkelediğinizde şunu göreceksiniz. Allah rızası için o ağaçtan meyve düşmeyecek. Çünkü bereketsiz. Bereketli bir hükümet olsa çitçi, esnaf memnun olmaz mı?'' diyen Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'ın AK Parti'nin şifresi olacağını kaydetti.
Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin çocuğun umutlarıyla oynandığını iddia ederek, ''Bir şifreye kurban ettiler. Bir milyon 700 bin aileye sesleniyorum. Haklarınızı arayacaksanız, 12 Haziran geliyor. 12 Haziran'da, 1 milyon 700 bin çocuğumuzun ahını alalım, onları sandığa gömelim. Bir milyon 700 bin çocuğumuz için çalışacağız. Onlar için sandığa gideceğiz. Onların umutlarını yeniden yüceltmek için'' şeklinde konuştu.
Bugün Anneler Günü olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, annelere seçme hakkını CHP'nin verdiğini ve annelere ekonomik güvenceyi de kendilerinin vereceğini belirtti.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Biz, yeni Cumhuriyet Halk Partisi olarak, son 6 ayda partiyi bir üniversite gibi çalıştırdık, her soruna proje ürettik. Türkiye'yi yöneteceğiz, daha iyi yöneteceğiz. Haktan yana yöneteceğiz çünkü biz, insanımızı seviyoruz, insanımızın güzelliğine, üreticiliğine, çalışkanlığına, zekasına güveniyoruz. İnsanımız için çalışacağız. Bizim bütün projelerimizin odağında insan vardır. İnsan mutlu olacak ki memlekette huzur olacak. İnşallah barışı da biz sağlayacağız, huzuru da da biz sağlayacağız. Kardeş kavgasını önleyeceğiz, her yurttaşın kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye'yi yeniden kuracağız.''
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından seçim otobüsünün üzerinden halkı selamladı.