CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Şanlıurfa'daki temasları sırasında yaptığı bir konuşmaya atıfta bulunarak, ''13 Haziran'da CHP'nin iktidarını kurduğumuzda şunu göreceksiniz, Türkiye rahat bir nefes alacak. Türkiye'de özgürlük olacak, barış, özgürlük ve demokrasi olacak'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığınca Topçu Meydanında düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, Suriye sınırındaki mayınlı arazilere değinerek, söz konusu arazilerin büyük ve güzel bir arazi olduğunu, yıllardır ekilip biçilemeyen verimli toprağın suyla buluştuğunda yöre halkına olağanüstü bereket getireceğini ifade etti.
''Mayınlı arazileri bir ara İsraillilere vermeye kalktılar'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Anayasa Mahkemesine gittik ve iptal ettirdik. O arazileri topraksız köylüye vereceğiz. Hani bizim bir liderimiz vardı ya, rahmetli Bülent Ecevit derdi ki 'Toprak işleyenin, su kullananın' derdi. O toprağı alacağız, topraksız köylüye vereceğiz, oralar güzel tarım işletmeleri olacak ve göreceksiniz, Türkiye rahat bir nefes alacak. Biliyorum burası Sivas'ın ötesi Güneydoğu. Güneydoğu'ya da saygım var, Doğu Anadolu'ya da Batı Anadolu'ya da saygım var. Türkiye'ye saygım var. Bizim insanımıza saygım var. Kim olursa olsun. İnanın ki her yerde söyledim. İnancıyla, dünya görüşüyle, kimliğiyle kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bize oy versin vermesin, bütün yurttaşlarımı kucaklayacağım, sözüm var Türkiye'ye halkın iktidarında bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Bunun mücadelesini vereceğim.''

-''CHP'NİN İKTİDARINDA''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının bazı bölümlerinde mitinge katılan vatandaşların açtığı pankartlarda yer alan konulara da değindi.
Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın taşıdığı üzerinde, ''Recep Bey, 2010 Kasım ayında Ceylanpınar-Viranşehir kara yolu bitmezse sayın Valim bavulunu topla, sen de gidersin ben de giderim demişti, ne yol bitti ne vali gitti'' yazılı pankartı okudu.
Valilerin artık AK Parti'nin il başkanı gibi çalıştığını iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Bitlis Valisini hatırlıyorsunuz, gitmiş esnafa rica etmiş, AKP'ye oy verir misiniz diye. Yav sen Vali misin AKP'nin il başkanı mısın. Arabandan o bayrağını çıkar, oraya AKP'nin bayrağını as. Halkın iktidarında vali devletin valisi olacak. Herkes görevini yapacak, siyasetçi de görevini yapacak. O valiye de hesabını soracağız'' dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge katılan bir kişinin, ''Öğrencinin umudu Kılıçdaroğlu'' sloganı atması üzerine, öğrencilerin umudu olacağını ve şifre iddialarıyla gündeme gelen ÖSYM Başkanı Ali Demir'den bunun hesabını soracağını ifade etti.
Türkiye'de 2 milyon taşeron işçisi olduğunu ve bu kişilerin hiç bir güvencesi olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda taşeronluğa son vereceklerini dile getirdi.
AK Parti iktidarının icraatlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Millet borç içinde onu bilmenizi isterim. İcra dairelerinin sayısı arttı, fabrika artmadı. Recep Tayyip Erdoğan milleti borç batağına soktu. '16 öğretmen intihar etti' diyor bir arkadaş, 'borç batağında' diyor. Borç batağında olduğunu da biliyorum. Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın sulama kanallarını yaptıracağına, icra dairelerinin sayısını artırdı. İcra dairelerinin sayısının artması ne demek? Vatandaşın borcunu takip etmek demek, vatandaşı hapse atmak demek, bunu yaptılar. Halkın iktidarında bu tabloyu değiştireceğiz. Size sözüm var, bunu değiştireceğiz. Kemal kardeşiniz Recep Tayyip Erdoğan'ın hem ezberini hem kimyasını bozdu. Bakın sabah, akşam meydanlara çıkıyor. Sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu, öğle oluyor Kılıçdaroğlu, akşam oluyor Kılıçdaroğlu, gece yatıyor Kılıçdaroğlu.. Kabus görüyor. Sonra bir uyanıyor, 'Bu Kılıçdaroğlu sanal' diyor, burada yok diyor. Recep bey nereye kaçarsan kaç, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediğin sürece Kılıçdaroğlu hep arkanda olacaktır. Hiç endişe etmeyin AKP'ye hesabını soracağım. Cumhuriyet Halk Partisinin oyları yükseliyor. 13 Haziran'da CHP'nin iktidarını kurduğumuzda şunu göreceksiniz Türkiye rahat bir nefes alacak. Türkiye'de özgürlük olacak, barış, özgürlük ve demokrasi olacak. Türkiye'de geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan her ailede kadının hesabına düzenli olarak 600 lira para yatacak. Kimseyi makarnaya, bulgura muhtaç etmeyeceğiz. Bizim inancımıza da dünya görüşümüze de sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek bunu yapacağız, aile sigortasını getireceğiz.''
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a televizyonlarda tartışma teklifini yineledi.

-''İTHAL İŞÇİ, İTHAL ADAY''

Mitinge katılanlardan bazılarının taşıdığı ''Ceylanpınar TİGEM'e ithal işçi istemiyoruz'' pankartını okuyan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Tarım Bakanlığının TİGEM'e getirdiği ithal işçi var, ithal öğretmen var, ithal doktor var, ithal milletvekili adayı var, biliyorsunuz değil mi? Şanlıurfa'da. Bizim adaylarımız ithal mi? Hepsi Urfalı, hepsi sizin için çalışacak, hepsi sizin için üretecek. Yıllar boyu size hizmet ettiler'' dedi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan partisinin milletvekili adaylarına destek istedi.
Şanlıurfalı erkeklerin centilmen olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, akşam eve giderken birer pırlanta yüzük alıp eşlerine götürmeleri teklifinde bulundu.
Bu teklifi neden gündeme getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Eşinize pırlanta yüzük götürün, neden söylüyorum bunu, çünkü pırlantada vergi yok. Kefen bezinde vergi var, pırlantada yok, içtiğimiz suda vergi var, pırlantada yok, bindiğimiz otobüste vergi var, pırlantada yok. Hanımlar bulaşık yıkarken kullandıkları suda vergi var, pırlantada yok. Mazotta var pırlantada yok. Pırlantada niye yok? Çünkü Recep Bey'in oğlu kuyumcu dükkanı açtı, pırlanta satıyor. Ben söylüyorum, çıksın televizyonlara desin ki böyle bir şey yok. Söyleyebilir mi? Söylerse o Bakanlar Kurulu kararını onun yakasına asacağım, adalet bu. Diyorlar ya Adalet ve Kalkınma Partisi, hangi adalet. Pırlanta da vergi sıfır, kefen bezinde vergi 18 olur mu öyle şey. İşin özeti, işin güzelliği; beraber olduk, ben size güveniyorum, halkıma güveniyorum. Sizin için çalışıyorum, ben cebimi düşünmüyorum halkımı düşünüyorum. Benim siyasete atıldığım günden itibaren mal varlığım internet sitemde var. Hiçbir yerde, hiçbir zaman veremediğim hesap yok, hiç kimseden talimat almadım, kimsenin önünde diz çökmedim, kimseye minnet etmedim, talimat alacaksam halkımdan alacağım dedim size güveniyorum size inanıyorum'' diye konuştu.

-TATLISES'İN SAĞLIK DURUMU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in sağlık durumuyla ilgili de bilgi verdi.
Tatlıses'in, değerli bir sanatçı olduğunu, sesiyle, eserleriyle, sadece Türkiye'de değil dünyada ün saldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''İbrahim Tatlıses'imiz var. O güzel insanı hastanede ziyaret ettim. Gittim yakınlarıyla görüştüm, oğluyla, eşiyle görüştüm şifalar diledim, şimdi yurt dışında tedavi görüyor. Onun uçağıyla da seyahat ettim, sağlık durumu iyi. Kendisine şifalar diliyorum. Allah sağlığa kavuştursun diyorum. İnşallah gelir yine güzel eserlerle, yine Türkiye'de yine dünyada güzel bir yankı bırakır.''
Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile parti yöneticileri ve milletvekili adayları katıldı. Kılıçdaroğlu, mitingin ardından uçakla Şanlıurfa'dan ayrıldı.