CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir sınavı beceremeyen yüzüne gözüne bulaştıran, 1 milyon 700 bin çocuğumuzun umuduyla oynayan bu anlayış ve buna sahip çıkan anlayışı demokrasilerde sandığa gömeceğiz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Sinop mitinginde yaptığı konuşmada, gençlere sözü olduğunu belirterek, askerlik süresini 15 aydan 9 aya, sonra da aşamalı olarak 6 aya indireceklerini söyledi.
12 Haziran seçimlerinde gençlerin oyunu isteyen Kılıçdaroğlu, ''Gençler, sizleri anneleriniz yemedi yedirdi, giymedi giydirdi, aç kaldı sizleri dershaneye gönderdi. 1 milyon 700 bin gencimizin umudunu söndüren AKP'ye 'hayır' diyeceğiz. Sonra ne yapacağız? CHP'ye mührümüzü basacağız. Bir sınavı beceremeyen yüzüne gözüne bulaştıran, 1 milyon 700 bin çocuğumuzun umuduyla oynayan bu anlayış ve buna sahip çıkan anlayışı demokrasilerde sandığa gömeceğiz. İlk kez Cumhuriyet tarihinde bu kadar şaibeli bir sınav yapıyorlar. Kaç hata yaptınız, kaç gencin umudun söndürdünüz bunun hesabını soracağız.''
CHP iktidarında yoksulluğun tarih olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Yoksulluğu tarihe gömmek için geliyoruz ve bizim iktidarımızda yani halkın iktidarında bir çocuğun bile yatağa aç girmediği güzel ülkeyi kuracağız, mutlu Türkiye'yi kuracağız. Çatık kaşlı insanların değil güler yüzlü insanların olduğu Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Anneler mutlu olacak, çocuklar mutlu olacak'' diye konuştu.

-''ONLAR HAPİSHANE BİZ FABRİKA SÖZÜ VERİYORUZ''-

Kılıçdaroğlu, açılan hapishane sayılarına işaret ederek, iktidarın ''İstikrar sürsün Türkiye büyüsün''sloganına inanmadığını belirtti.Kılıçdaroğlu, 2002 yılında Türkiye'de tutuklu ve hükümlü sayısının cezaevlerinde 59 bin, 28 Nisan 2011 itibarı ile tutuklu sayısının 123 bini geçtiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Eğer istikrar buysa alsınlar bu istikrarı başlarına çalsınlar. Biz hapishane istemiyoruz, tutuklular istemiyoruz, hükümlüler istemiyoruz. Bizim istediğimiz, herkesin çalıştığı, herkesin ürettiği evine alın teriyle kazandığı ekmeği götürdü bir Türkiye istiyoruz. Baktılar ki tutuklu sayısı 123 bini geçti 49 tane yeni hapishane yaptılar. Şimdi size bir soru, 49 hapishane yerine, 49 fabrika kursaydınız gençlerimiz orada çalışsaydı, alın teri dökseydi, para kazansaydı, evine akşam mutlu biçimde gitseydi çok mu kötü bir şey yapmış olacaktınız. Yanlış mı yapmış olacaktınız. AKP ile CHP arasındaki fark bu. Onlar hapishane biz fabrika sözü veriyoruz, onlar tutukluluk biz özgürlük sözü veriyoruz, onlar köle biz özgürlük diyoruz. ''

-''EMEKLİLERİN TAMAMININ OYUNU İSTİYORUM''-

Konuşmasında emeklilerin durumuna da işaret eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ''Emeklilerin durumu çok iyi. Emeklilerin ceplerine bakın her taraftan dolar çıkar. Emekliler, tatilini Kanarya Adaları'nda yapar '' dediğini söyleyerek, şöyle devam etti:
''Sinop aynı zamanda bir emekliler kentidir, Sinop'ta huzur vardır, emekli Sinop'ta huzur içinde yaşamak ister. Ama Sinop'ta yaşayan emekliler hangi dramı yaşıyorsa, Hakkari'deki, Diyarbakır'daki, Edirne'deki emekli de aynı dramı yaşıyor. Milli gelirden faydalamaz diye yasa çıkardılar, emekliyi ikinci sınıf yurttaş yaptılar, şimdi emeklilerin tamamının oyunu istiyorum. 9 milyon emeklinin, 9 milyonunu da Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altıda bekliyorum. 9 milyon emekli, eşleriyle birlikte 13-14 milyon yapar. Tek başına istese bir partiyi iktidara getirirler. Onun için söylüyorum, hiçbir emekliden fire beklemiyorum.'
CHP'nin Türkiye'nin rantına değil, sorunlarına talip bir parti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin rantını bu ülkenin insanları için kullanacağız, hiç kimseye yandaşlık yapmayacağız, neden benim düşüncemde yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ceketin kolu yok, geçinmenin yolu yok. Ceketin kolu da olacak geçinmenin yolu da olacak'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, artık Türkiye'de sorunların büyüdüğünü, bu sorunların aşılması gerektiğini belirterek, son 6 ayda partisinin bir üniversite gibi yüzlerce akademisyenin, bilim insanının, bürokratın her sorunu dinlediğini, her soruna çözüm ürettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Çiftçinin mi sorunu var adres CHP, taksi şoförünün mü derdi var adres CHP, esnafın mı derdi var adres Cumhuriyet Halk Partisi...Bu adres Türkiye'yi kucaklayan adrestir, bu adres halkın sorunlarına kilitlenen adrestir, bu adres herkes için var'' dedi.

-''KONYA'DA ONUNLA HESAPLAŞALIM''-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'la bir televizyon kanalında değil, herhangi bir meydanda karşı karşıya gelme talebinde bulunarak, şunları söyledi:
''Gel beraber çıkalım bir televizyon kanalına, istediğin televizyona, senin bir sürü yandaş televizyonun var. Çıkalım, senin bir sürü yandaş gazetecilerin var onları da çağır gel beraber sen sor ben cevap vereyim, ama ben de soracağım sen de cevap ver. Diyor ki, 'Televizyon kamerasına meraklı', vallahi meraklı değilim. Tam tersine televizyon kameralarından ürkerim. Eğer istiyorsa, Sinop Meydanı'na gelsin buraya, o sorsun ben cevap vereceğim. 'Sinop olmaz, Sinop'ta CHP'li belediye var bana tuzak kurarlar' diyebilir. Söz veriyorum, Konya'da yapsın vallahi Konya'ya gideceğim. Konya'da onunla hesaplaşalım. Bir daha karar değiştirdi, 'Çıkmam' diyor. 'Çünkü O çırak ben ustayım' diyor. Eyvallah. E kardeşim, usta her zaman çırağı yener değil mi, çık karşıma, kim usta kim çırak ben sana göstereyim.''