chp

CHP'nin önümüzdeki yıl yapılacak genel seçim politikalarını değerlendireceği milletvekili kampı dün Antalya'da başladı. Kampın hemen öncesinde ulusalcı milletvekillerinden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın partiden istifa etmesi, toplantıyı gölgelemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirildi.

Ulusalcı bazı isimlerin de istifa edebileceği beklentisi oluşurken, bu isimlerden Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile  İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de kampa katılması dikkat çekti. Batum ve Güler'in önümüzdeki günlerde istifa edebilecekleri belirtilirken, yurt dışında olduğu için kampa katılamayan ulusalcı isimlerden Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın ise partide kalacağı belirtiliyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata ve Selin Sayek Böke ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi  birer sunum yaptı. Edinilen bilgiye göre Ayata “seçmen davranışları” konulu sunumundan CHP'nin Kürtlerden oy alamama probleminin devam ettiğini belirterek, yaptıkları araştırmaya göre yüzde 14 olan Kürt oyunun ancak yüzde 1.5'unun CHP'ye gelebildiğine dikkat çekti.