Konsolosluğun önünde çatışan meslektaşlarının yardımına koşup 2 teröristi öldüren trafik polisi Osman Dağlı, Türkiye"nin kahramanı oldu. Saldırıda dirseği ve bacağından yaralanan polisin İstinye Devlet Hastanesi"ndeki tedavisi sürüyor. Dağlı"yı dün AKP Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan milletvekili Aslan, “Yaralı polisimizin durumu gayet iyi, geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk” dedi. Meslektaşları, ABD"nin İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin Dağlı"ya geçmiş olsun dileklerini iletmek için çiçek gönderdiğini, ancak hasta bakıcının odaya çıkardığı çiçeği genç polisin kabul etmediğini söyledi.

Kurşunum bitti koştum

Dağlı da, çatışma anlarını kaldırıldığı hastanede çevresine şöyle anlattı: “Ateş açıldığını duydum koşarak gittim, ben de ateş etmeye başladım. Teröristlerden ikisini vurdum. Bu sırada teröristlerin açtığı ateş sonucu sol dirseğimden yaralandım. Kurşunum bitince konsolosluk binasına doğru koştum kapılar kapalıydı, açmadılar.”

Emniyet tepkili

Çatışma sırasında konsoloslukta görevli Amerikan güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmemesi ve Dağlı"yı vize giriş kapısından içeri almamaları Emniyet teşkilatında tepkiye neden oldu. Yaralı Osman Dağlı ile saldırıda şehit olan üç polis memurunun mesai arkadaşları, VATAN"a konuştu: “Diyorlar ki konsolosluk dışında bizim bir yetkimiz yok. Bu kesinlikle doğru değil. Her gün sokağa kadar gelip kimlik kontrolü yapmayı biliyorlar. Ama saldırı olunca burada yetkimiz yok diye içeri kaçıyorlar. Dağlı, yaralanıp içeri girince yüzüne kapı kapanıyor. Biz buraya onları korumaya geliyoruz ama olanların da yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz.”

Yaralı polis işte bu kapıda kaldı

Silah seslerini duyunca saldırıya uğrayan arkadaşlarının yardımına koşarak teröristlere ateş açan polis Osman Dağlı, iki teröristi öldürmeyi başardı ancak dirseği ve bacağına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Binada alarm verildiğinde tüm kapılar kapanırken, vize için bekleyen bazı vatandaşlarla birlikte konsolosluk görevlileri de içeri girdi. Bu sırada silahında mermi kalmayan Dağlı, konsolosluğa sığınmak için girişe koştu ancak kapılar kapalıydı. Dağlı, kapının açılması için içeridekilere seslenerek yardım istedi ama kilitli kapıyı açan olmadı.

VATAN