"2008 Yılı İlkbahar Döneminde Türkiye"de Meydana Gelen Kuraklık Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Nakdi Desteğin Hibe Olarak Verilmesine ve Bu Çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Karara göre, 2008 yılı ilkbahar dönemindeki kuraklık nedeniyle, 35 il, 210 ilçede karar kapsamındaki ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğü il/ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere (kamu tüzel kişileri hariç), sertifikalı tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla; kaybettikleri ürün miktarına karşılık gelen alan için, dekar başına buğdayda 22 YTL, arpada 13 YTL, mercimekte 22 YTL, nohutta 30 YTL, fiğ, burçak ve mürdümükte 24 YTL kuraklık desteği ödenecek.

Kuraklık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, Kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde ÇKS bilgilerini güncelleyerek Bakanlık il veya ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat edecekler.