Camileri çocuklara sevdirmek için harekete geçen iki kurum yeni bir proje için düğmeye bastı. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta ilk olarak Sarayaltı ve İsa Divanlı Camii'nin bahçesinde çocuk oyun alanı oluşturuldu. Kur'an-ı Kerim eğitimi gören 60 öğrenci, ders aralarında oluşturulan alanda badminton gibi sporların yanında çeşitli oyuncaklarla oynayarak stres atıyor.

Projeye büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri de öğrencilere badminton dersi vererek, dini eğitimlerinin yanında spor alanında da bilgilendiriyor.

Camileri ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler veren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, çocuklarla da badminton oynadı.

“HAREKETLİ YAŞAM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Program sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, çocukların dini eğitimlerinin yanı sıra sportif faaliyetlerle camileri sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kabakçı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ile Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın illerde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ve Müftülüklerle birlikte Kuran Kursu eğitimi alan çocuklarımıza camilerimizde ve kendi spor tesislerimizde ortak bir protokol ile hem Kuran-ı Kerim eğitimi hem de sporla alakalı bir branşın eğitimini veriyoruz. Antrenörlerimizle geldik, hem çocuklarımıza malzeme desteğinde bulunduk. Çocuklarımızı spora teşvik ediyoruz. Geleceğin teminatı olan yavrularımızı, çocuklarımızı dini eğitimlerini alırken, yanında da hareketli bir spor dalını benimsemeleri adına çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar bizim geleceğimiz, yavrularımız. Hepsini geleceğin bir sporcusu olarak da görmek istiyoruz. Hareketli bir yaşam bizim için çok önemli. Çocuklarımızı hem sağlıklı yaşam adına hem de obeziteden kurtarmak adına günümüzün teknolojik gelişmelerinden kaynaklı bağımlılıktan uzaklaştırmak adına bir takım çalışmalar içerisindeyiz. Buraya gelmemizin sebebi de bu çocuklarımızı alanda, sahada tüm yerlerde birlikte bu işi yürütebilmek. Bizler buradan bize bu desteği veren başta Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Kahramanmaraş İl Müftülüğümüze ve yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLARI AYAKBAĞI GİBİ GÖRMEYELİM”

Sarayaltı Camii İmam Hatib-i Sadık Kumru ise, öncelikli amaçlarının, çocuklara camileri sevdirmek olduğunu söyledi. Camilere giden çocukları ‘ayakbağı’ gibi gören bakış açısını kırmak istediklerini belirten Kumru, “Okulların kapanmasıyla birlikte yaz Kuran Kursu eğitim ve öğretimine başladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Kuran-ı Kerim öğretimi yanında aynı zamanda sosyal alanlarda da çocuklarımızı camiye alıştırmak ve sevdirmek açısından böyle sosyal etkinlikler düzenledik” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ CAMİLERİMİZİN GÜLLERİDİR”

İsa Divanlı Camii İmam Hatib-i Cuma Biricik de yaptığı açıklamada, çocukların camilerin gülleri olduğunu belirterek, “Çocuklarımız camilerimizin gülleridir. Özellikle yaz döneminin gelmesiyle birlikte camilerimizde çiçekler açtı. Bu çiçekleri yetiştirmek, camilerimizi sevdirmek ve dinimizi öğretmek adına bir takım sosyal etkinlikler düzenledik. Bu bağlamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Ali İhsan Kabakçı’ya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Arguz ve Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Ökkeş Solmaz’da eşlik etti.