cübbeli ahmet hoca

Cübbeli Ahmet Hoca bir sohbeti sırasında uzay çalışmalarıyla dalga geçti. Milyarlarca dolar yatırım yapmanın cahillik olduğunu söyleyerek, "Ne cahil adamsınız; Kur-an'da var, hadiste var" şeklinde konuştu.

Yeni teknolojilere, uzay çalışmalarında milyar dolarlık bütçeler ve büyük zamanlar ayrıldığını söyleyen Cübbeli Ahmet, "Hala birinci kat semanın aşağısında olan gezegenler ve yıldızlar hakkında; "Mars'ta su var mı?" "Et var mı-but var mı" manyak manyak işler.. Klasbahis Ben sana söyleyeyim, sen oraya çıkamadan dünya kopacak." dedi.

Cübbeli devamında, uzay araştırmalarına boşuna masraf yapıldığını söyleyerek “Versinler bana 100 bin dolar her şeyi söyleyeyim” şeklinde konuştu.

Cübbeli'den uzay çalışmalarına tepki

Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın 10 yıl önce uzaya gönderdiği uzay aracı 'Rosetta"nın, 4.5 milyar yıldır yapısı değişmeyen kuyruklu yıldız "67P-Tshuri"ye inmesine saatler kaldı.

Rosetta'dan ayrılarak kuyruklu yıldız "Tshuri"ye inecek "Philae" robotunun sisteminde önemli bir sorun olmasına rağmen, ESA yetkilileri, kritik görev için yeşil ışık yaktı. "Tshuri" kuyruklu yıldızına inişin maliyeti ise, 1 milyar Euro.