erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul'un ardından dönüş yaptı. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Cumhurbaşkanı'nı IŞİD'e terör örgütü demediği gerekçesiyle eleştirmişti. Dündar yazısında “Ülkesinde IŞİD adlı caniler örgütüne bir kere bile terör örgütü diyemeyen Erdoğan Amerika'ya gidince Terör örgütü demeye başladı” demişti. Erdoğan, IŞİD'e "terör örgütü" diyerek kendisi Amerika'dayken hakkında yapılan eleştirilere de cevap vermiş oldu.

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"BM zirvesinin başarılı geçtiğini düşünüyorum. İklim değişikliğiyle mücadele zirvesinin başarılı geçtiğini düşünüyorum. Toplamda 17 liderle ikili görüşme gerçekleştirdim.

Dinimiz İslam ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bir uygulamayı kabullenmek mümkün değil. Savunmasız insanların öldürülmesine bizim dinimiz kesinlikle kabul etmez. En baştan beri ülkemize sağ salim getirmenin peşindeydik. Dışarıdan bir çok müdahale geldi.

Atmamız gereken adımlarda 3 ana başlık çok önemli. Uçuşa yasaklı bölge ilan edilmeli, Suriye tarafında güvenli bölge tesis edilmesi gerek. Süreci kimlerle nasıl yürüteceğimizde önemli.

4 yıl önce bu örgütlerin tamamına yakını zaten yoktu. Bu örgütlerin doğduğu yer Irak'ta El-Kaide. Suriye palazlanmaya başladı, güç kazanmaya başladı. IŞİD Suriye'de güç kazanmaya başladı. Terör örgütleri bataklığı sever.

Suriye'de Amerika silahı olmaz Rus silahı olur. Irak'ta Amerika silahı var Maliki ordusu IŞİD'den kaçınca bütün ağır silahlar IŞİD'e kaldı. Amerika'da bunu labul ediyor bu bizim hatamız diyorlar.

Rehinelerimiz vardı biliyorsunuz. Rehinelerin kurtarılmasından sonra durum değişti. 104 ülke bu girişimi destekliyor. Bu sayı daha da artabilir. Şuanda en karşı olanların dahi terör örgütü ile mücadelede bulunma durumda söz verdiklerini gördük. "