erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de katıldığı toplu açılış töreninde konuşuyor...

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Bu sokağa dökülen vandallar, aslında milletin sokağa dökülmesini istiyorlar. Hatırlayın, Gezi olaylarında bunlar Rize'ye de girmek istemedi mi? biz milletçe sabırlı duruşumuzu ala bozmayacağız. Fakat hiç endişeniz olmasın, polisimiz, askerimiz, istihbarat birimlerimiz bunlarla gerekn mücadeleyi veriyor.

Siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bunların hesabı sorulacaktır. Bir taraftan sokağa dökülün diyeceksin, öbür taraftan şiddete başvurun demedik diyeceksin. Bu nasıl bir siyasi sorumluluk? Mutluluk, huzur, vefa bu mu sizi rahatsız etti?

Ey Doğulu, Güneydoğulu Kürt kardeşlerim.. Eğer Güneydoğu'ya yatırımcı gelmiyorsa, sizin adınıza konuşan ayaklananlar yüzünden gelmiyor.. Adam gidip kurduğu fabrikanın yanmasını mı izleyecek? Neymiş Kobani! Kobani ile Van'ın, Muş'un, Hakkari'nin, Diyarbakır'ın,İstanbul'un, Ankara'nın ne alakası var. Patnos'ta belediye binası yakmışlar. Belediye binası sizin neyinizi rahatsız etti? Bindiğiniz otobüsleri yakıyorsunuz ya.. Biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz. Bedeli ne olursa olsun, yaparız. Bu piyonları sokağa itenler, bir şeyin farkında değiller. Türkiye Cumhuriyeti bundan 20 yıl önceki gibi değil, TSK her duruma hazırlıklı.

Bu sokaktaki piyonlar ve onların ipini tutan efendileri Türkiye'yi 90'lı yıllara dönmesini istiyor. Ama Türkiye eskiye dönmeyecek. İnadına demokrasi, inadına barış ve özgürlük diyeceğiz. Bu olayların arkasında sadece PKK yok. Hepsi var. Bu olayların arkasında Esed rejimi de var. Pensilvanya da var. Dikkat edin hepsi aynı anda, aynı dille, aynı üslupla harekete geçti. Türkiye IŞİD'e yardım ediyor dediler. Bugüne kadar Türkiye hiç bir terör örgütüne en ufak bir destek asla vermemiştir. "

AYRINTILAR GELİYOR..