erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GSM operatörü Turkcell'in kuruluşunun 20. yılı resepsiyonuna katıldı. Burada katılımcılara hitap eden Erdoğan, cep telefonları konusundaki tüketim çılgınlığına değindi.

Erdoğan, "Dünya nüfusunun üzerinde bir rakam telaffuz ediliyor. Bakıyorsunuz bir kişinin elinde bir tane yok. Kiminde 2 kiminde 3. Adeta yarışıyorsunuz bunlarla. Her gün cep telefonları güncelleniyor. Herkes birbirine bir de havasını atıyor. Diyor yenisi çıkmış. Hemen git bir tane de Kolaybet bakkal dükkanından ciklet alır gibi bir tanesini daha alıyor" dedi.

Türkiye'nin fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatladığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerinin en önemli unsurlarından biri de bilişimde tüketen değil üreten ülke olma arzumuzdur. Türkiye fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatlamıştır. Bundan sonra artık katma değeri en yüksek alanlar olan bilgi ve teknoloji üretimine yoğunlaşmak durumundayız. Bu konuda savunma sanayi ile birlikte en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi ellerinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki gücü bizi bu konuda başarılı olmaya mahkum ediyor. Çünkü başarının sırrı bilgiyi yönetmektedir. Parayı yönetmektedir. İnsanı yönetmektedir. Ülkemizin 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısının şekillenmesinde bu alanlarda elde edeceğimiz neticeler belirleyici olacaktır" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından Turkcell'in 20. yılı anısı nedeni ile hediye sunuldu. Erdoğan'a hediye verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.