erd

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Basın toplantısı düzenleyen Erdoğan mevkidaşıyla birlikte açıklamalarda bulundu. Açıklamadan satır başları;

Hollande; ''Özgür Suriye Ordusu'nun ve demokratik muhalefetin destek almasının şart olduğunu düşünüyoruz. Suriye'de 2 düşman var. Biri IŞİD, diğeri Esed. Hala halkını bombalamaya devam ediyor.''

Erdoğan; ''Özellikle ikili ilişkilerimizde Türkiye ve Fransa iyi bir seyir izliyor. Attığımız adımlarla çok farklı noktaya doğru gidiyoruz. Özellikle savunma sanayide attığımız adımlarla Türkiye-Fransa ilişkileri deneme bonusu veren siteler devam ediyor.

Kobani meselesi üzerinde durulması lazım. Niçin Kobani? Başka yerlere yönelik müdahale edilmiyor da Kobani? 200 bin insan ülkemizde biz onlara bakıyoruz. Kobani içinde şuan sivil insan olmadığı için mi oraya müdahalede bulunuluyor? Bir devlet terörü estiren Esad vardır, Esad terörü vardır. Esad rejimini karşısına almayan Esad giderse ne olacak diye düşünen zihniyetin bununla mücadele etmesi mümkün değil. Demokrasiyi savunmamız gerekir. Suriye'nin çektiği sıkıntı budur.

Irak'a gelince Irak ordusu kaçtıkça toprağını IŞİD'e teslim etmektedir. Şuanda asla olayların içine girmiyorlar kaçtılar. Oradaki silahlar şuanda o örgütün elindeki silahlardır. Eğit Donat'a ihtiyaçları var biz buna hazırız. Bunların tümünü uygulamaya koyduğumuz andan itibaren tüm koalisyon güçlerinin yaptığını yapacağız.

AYRINTILAR GELİYOR...