Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye zenginleşirken, daha da gelişirken, ürettikleri de değişecektir, üretim şekli de değişecektir. Bu değişimi önceden fark edip buna göre kendimizi organize etmezsek o zaman ileride sıkıntılar çekeriz'' dedi.


     Cumhurbaşkanı Gül, Denizli'de kaldığı otelde, Vali Yavuz Erkmen tarafından verilen akşam yemeğinde hayırsever iş adamlarına plaket verdi.
 

     Gül, burada yaptığı konuşmada, 16 yıl aradan sonra Denizli'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirildiğini, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.
 

     Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret ettiğini ifade eden Gül, o illerde yaşayan vatandaşların cumhurbaşkanını görmekten dolayı moral kazandıklarını belirtti. Ziyareti geçen yıl yapmayı planladığını, ancak planlarının değiştiğini dile getiren Gül, yurdun soğuk ve karlı olduğu bir dönemde yaptığı ziyarette çevrede de kar gördüğünü söyledi. Gül, çevrede gördüğü karla kaplı dağları da ''Her taraf sanki Pamukkale gibi olmuş'' sözleriyle nitelendirdi.
 

     Denizli'ye uzun bir aradan sonra geldiğini ve şehirdeki değişiklikleri ziyareti boyunca gözlemleyeceğini anlatan Gül, Türkiye'deki her ilin kendine has güzelliklerinin bulunduğunu, ancak Pamukkale'nin dünyada da rastlanmayan bir güzellik olduğunu belirtti.
 

     Denizli'de hayırseverlerle bir araya geldikleri yemekte ilde yatırım yapanların sayısının ne kadar fazla olduğunu görmenin de kendisini memnun ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Ama insanların hayır yapabilmesi için, insanların kendi birikimlerinden ihtiyaçlarını gördükten sonra başkalarının iyiliği için de kazanması gerekir. Ancak kazananlar, ancak varlığı olanlar başkaları için hayır yapabilirler'' diye konuştu. Denizli'deki hayırseverlerin yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldığını aktaran Gül, hiçbir ilde görmediği şekilde Denizlili hayırseverlerin geçitler dahi inşa ettiklerini, bu geçitlerden geçenlerin hayır dualarının dahi her türlü güzelliğin üzerinde olduğunu söyledi.
 

     Bir şehirde bulunanların girişimciliği, müteşebbis ruhu, çalışkanlığı, azimli ve kararlı olmasının bu yatırımları yapmak ve hayırları işlemek konusunda taşıdığı öneme dikkati çeken Gül, bu vasıfları da Denizli'nin taşıdığını, kentin özgüveni olan, marka şehirlerden biri olduğunu belirtti.
 

     Gül, Türkiye'nin illerinin başarılı olmak için yarıştıklarını, Denizli'nin başarısının Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, ilde yaşayanları tebrik etti.
    
     -''2.5 MİLYAR DOLARA YAKIN İHRACAT''-
    
     Cumhurbaşkanı Gül, Denizli'de sanayinin yanı sıra turizm, tarım, madencilik ve diğer alanlarda çok büyük başarıların yaşandığını, bir Anadolu şehrinin 2.5 milyar dolara yakın ihracat yapmasının bu başarının en büyük göstergesi olduğunu, turizmde de büyük başarıların bulunduğunu anlattı. Gül, şöyle devam etti:
 

     ''Şunu da biliyorum, ekonomik kriz bütün Türkiye'yi de çok etkilediği gibi Denizli'yi de çok etkiledi. Gelen heyetlerinizle konuştuk, yapılabilecek şeylerle ilgili bazı kararlar aldık, dinledik. Arkanızdan yapılması gerekenleri takip ettik ama memnuniyet verici olan şey, Türkiye nasıl topyekun dünya içerisinde bu krizden hızla çıkan ülkelerden biri olduysa Denizli de Türkiye içerisinde en süratle bu krizden çıkan illerimizden biri oldu. Bunu yine rakamlarla takip ediyoruz, ilgililerden aldığım bilgiler de bunu teyit ediyor. Bundan dolayı da hepinizi tebrik etmek isterim.
 

     Kolay değil tabii, bu kadar insanı istihdam etmek, bunların hiçbirinin maaşı otomatik olarak gelmiyor ki... Kazansa da kazanmasa da, çalışsa da çalışmasa da bunların giderleri devlet hazinesinden ödenmiyor ki... Otomatik olarak herkesin maaşları bankalarına yatırılmıyor ki... Sizler kendi şirketlerini yöneteceksiniz, idare edeceksiniz, kazanacaksınız ve kazançlarınızla ancak bu kadar maaş ödeyeceksiniz. Kiminiz yüzlerce insan çalıştırıyorsunuz, binlerce insan çalıştıran fabrikalar var. Bütün bunları dengelemek, bütün bunların hepsinin günü geldiğinde maaşlarını alabilmeleri sizin büyük bir becerinizdir.''
    
     -''UYUMLU ÇALIŞMA ORTAMI''-
    
     Bir şehirde kamu görevlilerinden yerel yöneticilerine, siyasi temsilcilerden odalara kadar hepsinin arasında uyumlu bir çalışmanın olması gerektiğini vurgulayan Gül, Denizli'de böyle bir uyumun olmasının büyük bir sinerji oluşturduğunu söyledi.


     Bu uyumun bozulmamasını isteyen Gül, fikirler, siyasi görüşler farklı olsa bile herkesin ili için olağanüstü bir gayret içinde olması gerektiğini belirtti.
 

     Pamukkale Üniversitesinin de köklü bir eğitim kurumu olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin bir yandan ilim yuvası olurken bir yandan da ülkeye büyük katkı sağlamasının önem taşıdığını kaydetti. O açıdan iş ve ticaret hayatının üniversitelerden faydalanması gerektiğini dile getiren Gül, şunları söyledi:


     ''Yine öğrendiğim kadarıyla teknopark, teknokent, üniversite, sanayi odası, hep beraber kurulmuş burada, bundan muhakkak faydalanın. Özellikle iş adamlarına sesleniyorum: Sadece bildiğiniz, klasik sektörlerde devam etmeyin. Şunu biliyoruz ki Türkiye zenginleştikçe ürettikleri de farklılaşacaktır. Babalarınızın ve dedelerinizin ürettiğini bugün siz üretmeyeceksiniz, çocuklarınız sizin yaptıklarınızı aynen yapmayacak, belki farklı yapacaklar. O bakımdan, Türkiye zenginleşirken, daha da gelişirken, ürettikleri de değişecektir, üretim şekli de değişecektir. Bu değişimi önceden fark edip buna göre kendimizi organize etmezsek o zaman ileride sıkıntılar çekeriz. Onun için bu teknoparklar, kalkınma ajansı, buralardan çok iyi şekilde faydalanmak gerekir. Buralardan her türlü bilgiyi almak gerekir.''
    
     -KAVAF'IN KONUŞMASI-
    
     Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da yemekte yaptığı konuşmada, Denizlililerin Cumhurbaşkanı Gül'ü ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.
     Denizli'nin farklı tarihi dokusu, kültürel mirası, ekonomisi, dünya pazarlarındaki marka ürünleriyle bugün Türkiye ekonomisi içinde önemli bir aktör haline geldiğini belirten Kavaf, ''Denizli, 2.5 milyar doların üzerindeki ihracat kapasitesi ve ülkemize kazandırdığı katma değerle Türk ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri durumundadır'' dedi.
 

     Denizli'de işçisinden sanayicisine, memurundan turizmcisine kadar Türkiye'yi dünya arenasında parlayan bir yıldız haline getirmek için çalışıldığını ifade eden Kavaf, bundan sonra da aynı hızla çalışılmaya devam edileceğini belirtti.


     Denizli Valisi Yavuz Erkmen de Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kentteki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 

     Yemekte, 1997 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde tatbikatta kullandığı uçağın düşmesi sebebiyle şehit olan pilot teğmen İbrahim Öztürk'ün babası Emin Öztürk de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün masasında yer aldı.