Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin araştırma yapan, teknoloji üreten, bilim üreten kurumlar olduğunu belirterek, ''Bunları yaparken bir taraftan ülkeye katkı sağlar, bir taraftan bulundukları şehre, bölgeye de katkı sağlamaları gerekir'' dedi.
     Gül, Pamukkale Üniversitesini (PAÜ) ziyaret etti. Görevine 15 gün önce başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, rektörlük makamında şeref defterini imzaladıktan sonra protokol üyeleriyle görüştü.
     Yeni rektöre başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, 1992'de kurulan PAÜ'nün artık kendisini ispat ettiğini ve beklentileri karşılayacak vaziyette olduğunu ifade etti.
     Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, ''Üniversiteler araştırma yapan, teknoloji üreten, bilim üreten kurumlardır. Bunları yaparken bir taraftan ülkeye katkı sağlarken, bir taraftan bulundukları şehre, bölgeye de katkı sağlamaları gerekir'' dedi.
     Denizli'yi gezerken, kentin çok öne çıkmayan ama büyük hazinesi olan arkeolojik zenginliklerini gördüğünü belirten Gül, bunları insanlığa ve Denizli'ye kazandırmanın, öncelikle Kültür Bakanlığının görevi olmakla birlikte, üniversitenin de arkeoloji bölümüyle buna katkı sağlayabileceğini ifade etti. Gül, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı'nın, üniversitenin arkeoloji bölümünün en güçlü bölümlerden olduğunu belirtmesi üzerine şunları söyledi:
     ''Buna çok sevindim. Şimdiye kadar yabancı arkeologlar vasıtasıyla biz bu yer altındaki hazineleri ortaya çıkartıyoruz. Çok uzun zaman alıyor. Efes bile Osmanlı döneminden beri kazılıyor ama daha ortaya çıkarılmamış bölümleri var. Denizli'nin sanayisi daima anılıyor. Tekstil sektörü olarak ne kadar başarılı olduğu anılıyor ama aynı zamanda bir turizm kenti ve turizm hazinesi olduğu çok bilinmiyor. Bunu öne çıkartmak lazım. Bunu öne çıkartırken de tarihten 2000 yıl önceki kentleri, binlerce yıl önceki bütün bu arkeolojik varlıkları ortaya çıkartmak gerekiyor. Burada PAÜ'nün çok büyük faaliyet göstermesi gerektiğine inanırım. Bunun güzel örneklerini bugün gezdik gördük. Bunu daha güçlü bir şekilde desteklemeniz gerekiyor. Her üniversitenin öne çıkan bir alanı var. Kimi uçak mühendisliği, kimi tekstille, kimi ziraatla, kimi teknolojinin başka dallarıyla, biyoteknolojiyle öne çıkıyor. İşte burada Pamukkale Üniversitesinin çok büyük faaliyet göstermesi gerekiyor. PAÜ, arkeoloji alanında bütün üniversitelere fark yapabilir. Bu bakımdan kaynaklarınızı ayırırken, öncelik verirken, bunu unutmamak gerekir. Zaten Denizli bu işi sahiplenmiş. Belediye başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı, hatta iş hayatı bunun çok farkına varmışlar. Elbirliği içerisinde bu faaliyetleri çok hızlandırabilirsiniz.''
     Ziyaretlerde Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen de hazır bulundu.