Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı ’nda basın açıklaması düzenledi. Gündeme dair konularda açıklamalar yapan Kalın, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün brifing vermesi seçimlerinden sonra yeni döneme giren Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor. Amerika'da Beyaz Saray sözcüsünden alışık olduğumuz brifingler bugünden sonra İbrahim Kalın ile birlikte ülkemizde de uygulanmaya başladı.

"Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yakında külliye olarak ifade edilecek olan bir cumhurbaşkanlığı sarayı inşa edildi. Bu cumhurbaşkanlığı sarayının ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Burası milletin sarayıdır. Devletin temsil edildiği yerdir. Gelen yerli yabancı konuklar geniş yelpazede misafirleri ağırladığımız yerdir.Burada makam katı ve yanlarda iki tane hizmet binası olmak üzere açılmış bulunmaktadır. Bütün projeler tamamlandığında burası cumhur ile reisinin buluştuğu tam külliye haline gelecek ve halkımızın da hizmetine açılacaktır."

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden basın açıklaması İZLE